ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Καμαρά, ο ιός Έμπολα και το μπλουζάκι-μήνυμα…

Το γύρο του κόσμου είχε κάνει η είδηση ότι η ομάδα της Λαμίας είχε ζητήσει από τον ποδοσφαιριστή της -τότε- από τη Σιέρα Λεόνε Τζον Καμαρά, να σταματήσει να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και να απομακρυνθεί για περίπου τρεις εβδομάδες λόγω ανησυχίας για τον ιό Έμπολα. 

Τις καταγγελίες τις είχε κάνει ο ίδιος ο παίκτης στο BBC, όταν και είχε αναφέρει ότι η ομάδα τού ζήτησε να σταματήσει να προπονείται για 21 ημέρες και να μείνει σπίτι του, αφού πρώτα έπαιξε σε έναν αγώνα της μεικτής της χώρας του στο Καμερούν. 

“Είπα στην ομάδα ότι είμαι έτοιμος να υποβληθώ σε οποιοδήποτε ιατρικό τεστ θέλουν – όσο με αφορά δεν έχω κολλήσει τον ιό “Έμπολα” αναφέρει στο βρετανικό δίκτυο  ο αφρικανός ποδοσφαιριστής.

Ο πρόεδρος της ομάδα του, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, αρνήθηκε τότε, υποστηρίζοντας:

«Η άδεια δόθηκε για ψυχολογικούς λόγους βρίσκεται στην Αθήνα και θα μπει κανονικά στις προπονήσεις με τους υπόλοιπους. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον παίκτη που δεν υπολογιζόταν άλλωστε για τον αγώνα με το Φωκικό. Δεν υπήρχε από την πλευρά της ομάδας καμία διάθεση για να αποκλειστεί» είχε τονίσει.

Ο Καμαρά, ωστόσο, έδωσε τότε την απάντηση του σε ένα  ματς της Λαμίας με τη Λάρισα. «Είμαστε από τη Δυτική Αφρική. Δεν είμαστε ιός» έγραφε στη μαύρη μπλούζα του ο άσος από τη Σιέρα Λεόνε που είχε και τις σημαίες της Λιβερίας, της Γουινέας και της Σιέρα Λεόνε, δηλαδή των τριών χωρών που είχαν πληγεί ιδιαίτερα από τον ιό Έμπολα.

 

To Top