ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Καμπερίδης προσέφερε διαδικτυακή… γνώση για το μπάσκετ στις ακαδημίες της Αρετσούς (photo)

Ο Σάββας Καμπερίδης θέλησε να βοηθήσει προπονητικά τα μέλη των ακαδημιών της Αρετσούς Καλαμαριάς, συμμετέχοντας στα διαδικτυακά σεμινάρια για μπάσκετ.

Η επίσημη ενημέρωση ανέφερε: “Oι υψηλές παρουσίες σε τηλεπροπονήσεις των Ακαδημιών της Αρετσού Καλαμαριάς συνεχίζονται! Έπειτα από τους καλαθοσφαιριστές, Γιάννη Σιδηροηλία, Λίνο Χρυσικόπουλο και Κώστα Βασιλειάδη, ο προπονητής του Άρη, Σάββας Καμπερίδης αποτέλεσε τον τέταρτο καλεσμένο προκειμένου να μιλήσει στους αθλητές των τμημάτων υποδομής της Αρετσού Καλαμαριάς, στο πλαίσιο των ομιλιών που γίνονται (από πρόσωπα της Basket League) το τελευταίο διάστημα και οι οποίες έχουν διδακτικό χαρακτήρα για τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές.

Ο Έλληνας κόουτς έδωσε χρήσιμες προπονητικές συμβουλές που αφορούν την βελτίωση της ατομικής τεχνικής, υπογραμμίζοντας πως σε τέτοιες μικρές ηλικίες είναι σημαντικό να δοθεί έμφαση στα βασικά του αθλήματος, όπως η ντρίπλα, το σουτ, η πάσα αλλά και το footwork. “Η πρώτη κατάκτηση ενός παίκτη πρέπει να αφορά τα βασικά του μπάσκετ. Θα πρέπει, πρώτα, να γίνει πολύ καλός εκεί”, είπε χαρακτηριστικά ο Σάββας Καμπερίδης.

Μεταξύ άλλων, ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε στο κομμάτι της σωστής φιλοσοφίας καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας ενός αθλητή, τονίζοντας ότι “δεν πρέπει να μας φταίει κάποιος αν αποτυγχάνουμε. Πρέπει να έχουμε υπομονή, να βάζουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε τον στόχο μας”.

Για το θέμα της αγωνιστικής “εξέλιξης”-βελτίωσης των καλαθοσφαιριστών, ο Σάββας Καμπερίδης επισήμανε πως “για να βελτιωθείς ως παίκτης, πρέπει να ακολουθείς μια διαδικασία καθημερινή και να δουλεύεις τις αδυναμίες σου κάθε μέρα”.

Επιπλέον, ο τεχνικός του Άρη στάθηκε στο θέμα της καλύτερης δυνατής σχέσης ανάμεσα στους αθλητές και τους προπονητές και υπογράμμισε ότι “για εμένα είναι πολύ σημαντικό όταν έχω ειλικρινή σχέση με τους παίκτες μου”.

To Top