ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Καστρίτης… άδειασε τον Μπαρτζώκα: “Το σύγχρονο μπάσκετ απαιτεί σκληρή άμυνα” (video)

Ο Γιάννης Καστρίτης σχολίασε τις δηλώσεις Γιώργου Μπαρτζώκα περί διαιτησίας μετά το τέλος του αγώνα στο Παλέ.

Όπως είπε:

“Γνωρίζετε καλά ότι δεν μιλάω για τη διαιτησία. Δεν ξέρω τι είπε ο κόουτς Μπαρτζώκας αλλά επειδή ακούω συχνά κάτι, ή μάλλον επαναλαμβάνεται συνεχώς ότι ο Άρης παίζει σκληρά στην άμυνα και πάνω από το όριο του φάουλ, έχω να πω το εξής: Επειδή βλέπω πολλά παιχνίδια στην Euroleague και στο Eurocup όλες οι ομάδες παίζουν το ίδιο σκληρά με μας γιατί αυτό απαιτεί το σύγχρονο μπάσκετ”.

Στη συνέχεια υπογράμμισε: “Τα παιδιά έκαναν ένα βηματάκι προόδου. Στη συντριπτική διάρκεια του αγώνα ήμασταν στη διεκδίκηση της νίκης. Υπήρξαν όμως κάποιες στιγμές που ο Ολυμπιακός έδειξε την ποιότητά του κι έβαλε παράλληλα μεγάλα σουτ. Το ζητούμενο για μας είναι το πώς θα αντιδρούμε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν ξέρω πόσο κοντά είμαστε στην πρώτη νίκη, για μένα έχει αξία να διαχειριζόμαστε σωστά την κάθε κατάσταση. Για παράδειγμα, θα πάμε να παίξουμε στη Λιθουανία χωρίς προπόνησης. Πρέπει να βελτιωνόμαστε, να κάνουμε την ίδια κατάθεση ενέργειας σε κάθε αγώνα κι αυτό που θέλουμε θα έρθει”.

Ρωτήθηκε για την αναγκαία προσθήκη παίκτη. “Πράγματι μας λείπει ένα ακόμη κορμί. Αυτό εξάλλου προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός. Είμαστε σε επικοινωνία με τη διοίκηση αλλά το να πάρουμε παίκτη είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρούμε το παιδί που πρέπει”, είπε μεταξύ άλλων.

To Top