ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Καστρίτης αναλύει στο PRESSARIS τον Καββαδά: “Προπονείται και αγωνίζεται στο 200%! Έχει τεράστιο κίνητρο να ανταποκριθεί”

Ο Γιάννης Καστρίτης ήταν ο προπονητής του Αρκαδικού και αυτός που βοήθησε τον Βασίλη Καββαδά να βγάλει στο παρκέ τον καλύτερό του εαυτό και να έχει την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του. Εξηγεί στο PRESSARIS τι θα δώσει ο Καββαδάς στον Άρη και αναλύει πτυχές του 25χρονου σέντερ που είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Ο 34χρονος τεχνικός σχολίασε αρχικά πως “ο Μπιλάρας είναι ένα εξαιρετικό παιδί! Ο χαρακτήρας του είναι αψεγάδιαστος και αυτό έχει να κάνει με την παρουσία και στο γήπεδο και έξω από αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσει ότι έχει και δεν έχει για την ομάδα. Δεν το συζητάμε. Προπονείται και αγωνίζεται στο 200%! Πάντα… Ξέρουμε ότι ο κόουτς Πρίφτης δίνει σημασία σε αυτό το κομμάτι και η επιλογή του είναι ασφαλής και πετυχημένη”.

 ÁÑÊÁÄÉÊÏÓ - ÊÇÖÉÓÉÁ   ARKADIKOS - KIFISIA (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Ο προπονητής του Καββαδά στον Αρκαδικό ανέλυσε το παιχνίδι του τονίζοντας πως “τα χαρακτηριστικά πάνω στα οποία στηρίζει όλο το παιχνίδι του είναι η δύναμή του και η αθλητικότητά του. Μπορεί και δημιουργεί ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, γιατί στήνει καλά σκριν, είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσει η άμυνα σε καταστάσεις απομόνωσης, συνήθως στέλνουν δεύτερο παίκτη και δημιουργείται πλεονέκτημα. Είναι πολύ καλός στο πικ εν ρολ παιχνίδι, ειδικά πάνω από τη στεφάνη, τελειώνει με καρφώματα πολλές φάσεις”.

Η χρονιά του στον Αρκαδικό βοήθησε τον Καββαδά “στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης, γιατί πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής και για κάθε παίκτη αυτό είναι σημαντικό. Του έλειψε τα προηγούμενα χρόνια και όσο περνούσε ο καιρός μέσα στο πρωτάθλημα, πίστευε περισσότερο και σε αυτά που έκανε,  παρουσιάζοταν όλο και καλύτερος… Είναι παιδί που προπονείται πάρα πολύ, καθημερινά και ο ίδιος βελτιωνόταν εκεί που έπρεπε και τον χρειαζόταν η ομάδα”.

timthumb

Για τον Καστρίτη ο Άρης είναι το σωστό επόμενο βήμα στην καριέρα του Καββαδά: “Οι απαιτήσεις εντελώς διαφορετικές, αλλά νομίζω ότι είναι το σωστό βήμα και η πιο ομαλή εξέλιξη και πορεία που θα μπορούσε να έχει ο Βασίλης. Θα συνεχίσει να παίζει και να έχει χρόνο συμμετοχής, αν και αυτά κερδίζονται μέσα από τις προπονήσεις, αλλά και ο ίδιος νιώθει έτοιμος και έχει τεράστιο κίνητρο να ανταποκριθεί…”.

Καταλήγοντας ο Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε πως “πάντα υπάρχουν για κάθε παίκτη κομμάτια βελτίωσης, ειδικά στην τεχνική κατάρτιση για τους ψηλούς. Το τιμ του Άρη γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει και ο παίκτης ξέρει που πρέπει να βελτιωθεί. Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Μπορεί να φάνηκε φέτος ότι σκόραρε πολλούς πόντους, αλλά είναι παίκτης ομάδας και νοιάζεται για το καλό των συμπαικτών του, είναι σημαντικό αυτό το στοιχείο, κάνοντας το επόμενο βήμα”.

To Top