ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Καστρίτης γίνεται… 150άρης – Ο Χάγκινς “ξεπερνάει” τον Κάουαν

Ο ΕΣΑΚΕ παρουσιάζει αναλυτικά κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά για το ΑΕΚ-Άρης του Σαββάτου.

Σε ότι αφορά τον Άρη:

MILESTONE

* Ο Γιάννης Καστρίτης θα συμπληρώσει 150 παιχνίδια στους πάγκους των ομάδων της Basket League. Για να φτάσει τα 149 μέχρι σήμερα, μέτρησε 45 αγώνες με τον Άρη, 35 με την Κύμη, 26 με τον Αρκαδικό, 26 με τα Τρίκαλα BC Aries και 17 με τον Ηρακλή.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Τζος Χάγκινς είχε 7+ ασίστ σε καθένα από τα τρία πρώτα ματς του Πρωταθλήματος και συνολικά 28 ενώ στο αντίστοιχο σημείου του περσινού Πρωταθλήματος πρώτος πασέρ του Άρη ήταν ο Άντονι Κάουαν με 13 ασίστ.

* Ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν είχε 13+ πόντους, 5+ εύστοχα δίποντα, 5+ ριμπάουντ και 14+ ranking στα τρία πρώτα ματς της Basket League.

* Ο Τζανόντ Νότε είχε τουλάχιστον τέσσερα κερδισμένα φάουλ σε καθένα από τα παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε 13,33 επιθετικά ριμπάουντ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, που είναι η μεγαλύτερη επίδοση μεταξύ των 12 ομάδων της φετινής Basket League.

– Σουτάροντας με 54,76% (23/42), ο Άρης έχει το χαμηλότερο ποσοστό ευστοχίας στις βολές. Παράλληλα είναι η ομάδα με τα περισσότερα λάθη (16,66).

ΑΕΚ

MILESTONE

* Η επόμενη συμμετοχή του Δημήτρη Μαυροειδή θα είναι η 350ή στην Basket League. Είναι ένας αριθμός στον οποίο έφτασαν 29 συνολικά αθλητές με τελευταίο τον Θοδωρή Ζάρα στη 2η αγωνιστική του φετινού Πρωταθλήματος.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Ακίλ Μίτσελ είχε 13+ πόντους, 3+ ριμπάουντ, 1+ ασίστ, +1 τάπα και 11+ ranking στα τρία πρώτα παιχνίδια του στην Basket League.

* Ο Κάμερον ΜακΓκριφ είχε 2+ επιθετικά ριμπάουντ αλλά και 2+ λάθη σε καθένα από τα τρία παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα.

* Ο Τιμ Φρέιζιερ είχε 11+ πόντους, 5+ ασίστ και 2 κλεψίματα σε καθένα από τα τρία πρώτα ματς της Basket League.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Με 20,66 ασίστ κατά μέσο όρο, η ΑΕΚ είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση των τριών πρώτων αγωνιστικών, πίσω μόνο από εκείνη του Ολυμπιακού.

– Η ΑΕΚ έχει τον τρίτο μεγαλύτερο μέσο όρο λαθών της Basket League, κάνοντας 15,66 ανά αγώνα.

ΑΡΗΣ

To Top