ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Καστρίτης 1ος σε αγώνες κανονικής περιόδου με τον Άρη και άλλα ενδιαφέροντα!

Το χθεσινό ντέρμπι είχε μία πολύ σημαντική, προσωπική προέκταση για τον Γιάννη Καστρίτη που έγινε ο προπονητής με τους περισσότερους αγώνες κανονικής περιόδου στην ιστορία του Άρη  στη Stoiximan Basket League.

Πιο αναλυτικά… “Ο 41χρονος τεχνικός στο ματς του ΟΑΚΑ της περασμένης εβδομάδας με τον Παναθηναϊκό AKTOR ξεπέρασε τον Σούλη Μαρκόπουλο (78) και χθες ξεπέρασε και τον Δημήτρη Πρίφτη (79) «πιάνοντας» κορυφή στη συγκεκριμένη λίστα, από το 1992-93. Κοουτσάρισε λοιπόν τον Άρη Midea για 80ή φορά για την κανονική περίοδο μετρώντας πλέον 38 νίκες και 42 ήττες.

 

Σε ατομικό επίπεδο ξεπήδησαν ωστόσο αρκετές αξιοσημείωτες επιδόσεις και για παίκτες του Άρη Midea…

 

*Το ντέρμπι ήταν ξεχωριστό και για τον Λευτέρη Μποχωρίδη που μπήκε στη λίστα των παικτών που μέτρησαν τουλάχιστον 300 παιχνίδια στη Stoiximan Basket League. Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ που έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία στις 23 Οκτωβρίου 2010 (Άρης-Ολυμπιακός 65-78), έγινε ο 55ος που έφτασε σε αυτό το milestone. Παράλληλα, με τα τρία ριμπάουντ που μάζεψε χθες ο διεθνής γκαρντ έφτασε τα 700 στην κατηγορία.

 

*Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν ο έτερος των πρωταγωνιστών του Άρη Midea στο χθεσινό παιχνίδι με μία «γεμάτη» στατιστική, από την οποία ξεπήδησε και η ισοφάριση ενός ρεκόρ καριέρας. Ο διεθνής γκαρντ είχε επτά ριμπάουντ όσα μάζεψε στη 2η αγωνιστική κόντρα στον Απόλλωνα Carna. Πριν τη φετινή σεζόν το ρεκόρ του ήταν τα έξι ριμπάουντ, επίδοση στην οποία έφτασε μία φορά με τον Ιωνικό στη σεζόν 2020-21 (Κολοσσός-Ιωνικός) και μία με τον Άρη στη σεζόν 2022-23 (Άρης-Απόλλων Π.).

 

Με τα τρία εύστοχα τρίποντα του (3/10) ο Τολιόπουλος «σκαρφάλωσε» στην 6η θέση της σχετικής, «κιτρινόμαυρης» λίστας. Έφτασε τα 112 και ξεπέρασε τον Παναγιώτη Λιαδέλη (110), τον Τερέλ Καστλ (111) αλλά και τον Λευτέρη Μποχωρίδη που έχοντας δύο τρίποντα χθες, «έπιασε» τον Αμερικανό στην 8η θέση της λίστας.

 

Ο Τολιόπουλος είχε συμμετοχή και στη μεγάλη επίδοση κλεψιμάτων του Άρη Midea κάνοντας δύο από τα 15. Με αυτά έφτασε τα 54 με τα «κιτρινόμαυρα» και μπήκε στην 30άδα της ιστορικής λίστας της ομάδας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, αφού ξεπέρασε τους Μίροσλαβ Ραΐτσεβιτς και Μοχάμεντ Πάσαλιτς που είχαν από 52”.

 

To Top