Ο Κλιφ Κόλιμον “σκιαγραφείται” από τον πρώην προπονητή του! (video)

Ο Κλιφ Κόλιμον είναι ο πλέι μέικερ που επιλέχτηκε από τον Άρη για την προσεχή χρονιά. Τυπικά θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής όταν θα αρθεί το απαγορευτικό της FIBA. Το τι μπορεί να κάνει ο Κόλιμον στο παρκέ το είπε ο προπονητής του στο κολέγιο, Τζιμ Χέιφορντ.

Σχολιάζοντας τις δυνατότητες και αδυναμίες του Κόλιμον μέσα στο γήπεδο, ο τεχνικός του Ίστερν Ουάσινγκτον, Τζιμ Χέιφορντ τόνισε πως “μπορεί να σκοράρει μετά από ντρίμπλα, είναι εξαιρετικός σουτέρ και ξέρω πως να παίζει το πικ εν ρολ. Ο Κλιφ είναι πραγματικά δυνατός για το μέγεθός του, άρα είναι ένας πολύ καλός αμυντικός πάνω στη μπάλα. Έχει ένα πρόβλημα με τα φάουλ, γι’ αυτό θα πρέπει να είναι πιο έξυπνος σε ότι αφορά την επιμονή του στην άμυνα”.

Ο Αμερικανός προπονητής συνέχισε υπογραμμίζοντας πως “αν είμαι αντίπαλός του, δεν θέλω να με μαρκάρει στην άμυνα, θα περάσω δύσκολα. Πόσο μπορεί να ηγηθεί της ομάδας και να παίξει αυτού του είδους την άμυνα είναι κάτι που θα έρθει μέσα από την συγκέντρωση που έχει μέσα του ο Κλιφ”.

Δεν έχει και πολύ… άδικο ο Χέιφορντ. Ο Κόλιμον σούταρε με 37,5% (2010-11) και 36,1% (2011-12) από τη γραμμή του τρίποντου, ποσοστό ιδιαίτερα ικανοποιητικό, συμμετείχε στην άμυνα της ομάδας του (3,8 ριμπάουντ και 1,6 κλεψίματα μέσο όρο) και ήταν ικανός να μοιράζει το παιχνίδι στην επίθεση (5 ασίστ μέσο όρο).

Δείτε τον Κλιφ Κόλιμον σε δράση:

To Top