ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ο Κλοπ άλλαξε την ψυχοσύνθεσή μας»

Ο Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται μόλις έξι μήνες στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ κι όμως έχει καταφέρει να κάνει τους πάντες να μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί ούτε ο Σιμόν Μινιολέ, του οποίου άλλωστε το συμβόλαιο ήταν το πρώτο που ανανέωσε ο Κλοπ λίγο μετά την άφιξή του στην ομάδα.

Ο τερματοφύλακας των Κόκκινων μιλώντας στην Mirror, αποθέωσε τον 49χρονο προπονητή για τον τρόπο που κατάφερε να εξυψώσει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση των παικτών από την πρώτη στιγμή: «(Ο Κλοπ) κατάφερε να πιστέψουμε στον εαυτό μας και άλλαξε την ψυχοσύνθεσή μας. Την πρώτη μέρα που ήρθε είπε κάποια πράγματα που λένε συνήθως οι προπονητές. Μετά όμως μας ξεκαθάρισε τι θέλει από τους ποδοσφαιριστές και τον σύλλογο. Κάλεσε όλο το προσωπικό και μας είπε: «Κοιτάξτε, όλοι αυτοί δουλεύουν για εσάς και εσείς για την ομάδα», εννοώντας ότι όλοι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια. Και τώρα βλέπετε το δέσιμο που υπάρχει με τους οπαδούς και τον σύλλογο. Αυτό ήθελε να πετύχει από την πρώτη στιγμή. Μεγαλώνει μέρα με την μέρα, αγώνα με τον αγώνα και γίνεται όλο και πιο δυνατό».

Ο Βέλγος πορτιέρο μίλησε ακόμα και για την ατμόσφαιρα στο Άνφιλντ και πόσο εκείνη συμβάλλει θετικά στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών: «Το δέσιμό μας με τους οπαδούς διευκολύνει πολύ τα πράγματα. Δεν επηρεάζουν μόνο εμάς αλλά και τους αντίπαλους. Οι παίκτες της Βιγιαρεάλ ήταν εντυπωσιασμένοι από αυτό που συμβαίνει στο γήπεδο. Το ίδιο συνέβη ακόμα και με την Ντόρτμουντ, μια ομάδα που έχει δει και έχει ζήσει πολλά, έχει μεγάλη εμπειρία αλλά εκείνη την βραδιά φάνηκε τι μπορεί να κάνει η ατμόσφαιρα σε όλους όσοι έρχονται στο Άνφιλντ».

To Top