Ο Κλοπ απαγορεύει στους παίκτες του να πάνε στις εθνικές ομάδες

Ο Γιούργκεν Κλοπ βάζει “STOP” στη μετακίνηση παικτών της Λίβερπουλ ώστε να πάρουν μέρος σε αγώνες των εθνικών τους ομάδων μέσα στον Μάρτιο, επικαλούμενος την καραντίνα στη οποία υποχρεώνονται να μπουν μετά την επιστροφή τους.

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν είναι άνθρωπος που αρέσκεται να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και να μην παίρνει θέση αναφορικά με θέματα που “καίνε” και το ίδιο έκανε και τώρα, με αφορμή την επικείμενη διακοπή των πρωταθλημάτων ώστε οι παίκτες να ενσωματωθούν στις εθνικές ομάδες των χωρών τους.

Αυτό αναμένεται να γίνει για παιχνίδια που θα διεξαχθούν στις 22 μέχρι και 30 Μαρτίου, με τον τεχνικό της Λίβερπουλ να ξεκαθαρίζει πως η ομάδα του είναι κάθετα αντίθετη στο να αφήσει παίκτες της να ταξιδέψουν από τη στιγμή που κατά την επιστροφή τους στη βάση τους δεν θα έχουν δικαίωμα να ξαναμπούν άμεσα στο χορτάρι.

Και αυτό γιατί βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο, οποιοσδήποτε ταξιδέψει στο εξωτερικό σε χώρα που είναι εντός “μαύρης λίστας” (με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού) υποχρεώνεται να μένει σε καραντίνα για 10 ημέρες θέτοντας τον εαυτό του σε καθεστώς αυτοαπομόνωσης.

Το πρωτοσέλιδο της Mirror με δηλώσεις του Γιούργκεν Κλοπ πριν από το Λίβερπουλ - Τσέλσι

Όπως είναι λογικό, μία τέτοια κατάσταση τινάζει στον αέρα τον προγραμματισμό αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων και την Λίβερπουλ που έχει πολλούς διεθνείς στο ρόστερ της (Φαμπίνιο, Άλισον, Φιρμίνο, Κεϊτά, Ρόμπερτσον, Μανέ, Ζότα), με τον Γερμανό να εκφράζει δημόσια τους προβληματισμούς του.

“Κατανοώ τις ανάγκες των διάφορων εθνικών ομοσπονδιών όμως αυτή είναι μία περίοδος που δεν μπορούν να είναι όλοι ευτυχισμένοι και θα πρέπει να αντιληφθούμε πως οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται από τους συλλόγους τους.

Συνεπώς οι σύλλογοι θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα για τους παίκτες”, τόνισε ο Γερμανός τεχνικός στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε ενόψει του κρίσιμου αγώνα πρωταθλήματος της Πέμπτης (4/3, 22:15, COSMOTE SPORT 3 HD) με την Τσέλσι στο Άνφιλντ, για να προσθέσει:

“Όλες οι ομάδες έχουν το ίδιο πρόβλημα και δεν γίνεται να αφήσουν τους παίκτες να φύγουν σαν να συμβαίνει κάτι. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να φύγουν και έπειτα να βρεθούμε σε μία κατάσταση όπου θα είναι υποχρεωμένοι να μείνουν για 10 ημέρες σε καραντίνα χάνοντας παιχνίδια. Αυτό δεν είναι δυνατό να συμβεί”.

To Top