Ο Κνόπερ «σκοράρει» στο… εμπόριο και μιλάει για τον Άγιαξ και τον Άρη!

Ο Ρίτσαρντ Κνόπερ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα ξένων ποδοσφαιριστών που πέρασαν από τον Άρη. Ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα την περίοδο 2002-03, όταν έφτασε ως δανεικός από τον Άγιαξ… Ο 34χρονος σήμερα Κνόπερ, σταμάτησε το επαγγελματικό, αλλά όχι γενικά το ποδόσφαιρο, ενώ διακρίνεται ως… εμπορικός διευθυντής στην Ντε Χάαγκ της Ολλανδίας! Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» μίλησε για την καριέρα του, τον Άρη, το παρελθόν και το μέλλον σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Ο Κνόπερ αγωνίστηκε την περίοδο 2002-03, οδηγώντας με τους τότε συμπαίκτες την ομάδα στην Ευρώπη και στον χαμένο τελικό κυπέλλο της Τούμπας. Σε 21 αγώνες πέτυχε ένα γκολ και διακρίθηκε για την ποιότητα στο παιχνίδι του. Μιλώντας στον ολλανδικό Τύπο αποκάλυψε τη σημερινή του… ταυτότητα. «Είμαι πολύ καλά σήμερα στη Ντε Χάαγκ. Eργάζομαι στο εμπορικό τμήμα. Διατηρούμε επαφή με τους διοικούντες, κάνουμε επαφές με τους πελάτες των επιχειρήσεων και προσπαθώ να προσελκύσω νέους χορηγούς και πολλά άλλα. Επίσης, είμαι παρών σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας στο στάδιο Kyocera» είπε ο Κνόπερ, ο οποίος παίζει ποδόσφαιρο με την φανέλα της ερασιτεχνικής Χααγκαλάντια. 

Για το αν έφτασε η στιγμή που θα έπρεπε να βγάλει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από το μυαλό είπε: «Αυτή τη στιγμή έχω την Χααγκαλάντια για το ποδόσφαιρο. Μου είναι άνετο να βρίσκομαι στη δική μου πόλη, κοντά στο σπίτι μου. Και με φιλοδοξίες  μάλιστα, επειδή πάμε για το πρωτάθλημα. Έχω βγάλει από το μυαλό μου το επαγγελματικό ποδόσφαιρο… Περίμενα πριν από μερικούς μήνες να μου ανακοινώσουν επίσημα ότι θα πω αντίο επαγγελματικά. Τα πράγματα όπως εξελίχθηκαν είναι καλά για την καριέρα μου». 

Όταν ρωτήθηκε ο Κνόπερ για το πώς βλέπει κοιτώντας πίσω πια την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής είπε: «Με μεγάλη ευχαρίστηση. Έχω μια μεγάλη καριέρα. Σε κάθε ομάδα που έχω παίξει εγώ, ήταν για μένα κάτι πολύ σημαντικό και ήταν ένα σπουδαίο διάστημα για την πορεία. Αυτό μου δίνει μια αίσθηση ικανοποίησης. 

Για την πορεία της καριέρας του μετά την εξαιρετική χρονιά το 1999/2000, όταν σε λιγότερο από 33 παιχνίδια με τον Άγιαξ σκόραρε 15 γκολ, ο Κνόπερ απονέμει τα εύσημα στον Άρη: «Είχα τραυματιστεί σοβαρά. Καθαρή ατυχία… Μετά από μια μακρά περίοδο αποκατάστασης ο Άγιαξ μου επέτρεψε να πάω στην ελληνική ομάδα τον Άρη Θεσσαλονίκης. Εκεί έτυχα θερμής υποδοχής και ήταν για μένα ένα σπουδαίο διάστημα καριέρας στην Νότια Ευρώπη. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα είχε συμβεί αν δεν είχα τραυματιστεί, αλλά γενικά είχα μια σπουδαία καριέρα. Εκεί (σ.σ. στην Ελλάδα) ίσως δεν υπήρχε τόση πίεση. Έχω γενικά μια θαυμάσια καριέρα. Και έχω πολλά περισσότερα πάρει πέρα από το ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα, η οικογένειά μου…  Είμαι ευλογημένος που την έχω μαζί μου…

Για το πώς μπορεί να συνδυάσει την εμπορική του καριέρα του και την ενασχόλησή του ως προπονητής, ο Κνόπερ είπε: «Είμαι απασχολημένος τώρα που εργάζομαι για την εμπορική δουλειά μου και έχω να μάθω πολλά. Ωστόσο, προβλέπεται ότι στο μέλλον θα σταθώ και πάλι στο γήπεδο και να συνδυάσω το εμπορικό έργο με την προπονητική καριέρα. Δυστυχώς ήταν πολύ αργά φέτος για την πορεία του προπονητή. Αλλά η πρόθεσή μου είναι το συντομότερο δυνατό να αποκτήσω και αυτά τα προσόντα»… 

Ο Κνόπερ μίλησε και για την μετά-Άρη εποχή ομολογώντας ότι: «Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την Χεέρενφεν και στη συνέχεια στη Φίτεσε και στη Ντε Χάαγκ», ενώ αναφέρθηκε στους καλύτερους παίκτες που έπαιξε ποτέ αντίπαλος ή μαζί τους: «Οι αδελφοί Λάουντρουπ, ο Λιτμάνεν, οι αδελφοί Ντε Μπέρ, ο Αρβελάντζε ξεχωρίζουν».

Μίλησε εκτενώς για την πορεία του στη Ντε Χάαγκ και μέσα από τη συνέντευξη αυτή διαπιστώνεται ότι ήταν και είναι ένα μεγάλο όνομα του Ολλανδικού ποδοσφαίρου, το οποίο τίμησε και τη φανέλα του Άρη…

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top