ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο κομβικής σημασίας νέος αθλητικός νόμος και η διαφορά Άρη και Λάρισας

Ο Άρης πρέπει να έχει ως πρώτη προτεραιότητα την εκκαθάριση και την ολοκλήρωσή της. Αυτό είναι δεδομένο και ξεκάθαρο. 

Τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά και σίγουρα πιο… ήρεμα εάν τόσους μήνες είχε γίνει το αυτονόητο και στον Άρη είχαν ολοκληρώσει την διαδικασία της εκκαθάρισης της παλαιάς ΠΑΕ. Από τη στιγμή που καμία από τις προηγούμενες διοικήσεις δεν κατάφερε να περατώσει την διαδικασία, αναγκαστικάόλοι  τώρα… τρέχουν και ελπίζουν.

Από κει και πέρα, υπάρχουν δυο σημαντικές παράμετροι στην υπόθεση που αφορά άμεσα την “επόμενη μέρα”:

Α. Ο νέος αθλητικός νόμος που θα ισχύσει. Οι διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου θα τεθούν σε διαβούλευση μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα. Ακόμη κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι ακριβώς θα ισχύσει, κυρίως για ομάδες όπως τον Άρη που παράλληλα με την εκκαθάριση θα  κληθεί να συστήσει νέα ΠΑΕ ενόψει της συμμετοχής στην Football League. Ο Άρης περιμένει… Οφείλει όμως να (απο)δείξει ότι είναι παρών στις εξελίξεις.

Β. Η περίπτωση της Λάρισας είναι διαφορετική σε σχέση με αυτή του Άρη. Ο λόγος; Ναι μεν συνέστησε νέα ΠΑΕ και μετέχει στη Football League χωρίς να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία εκκαθάρισης, όμως η διάταξη της ΕΕΑ δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ και άρα δεν μπορεί να μην χορηγήσει πιστοποιητικό σε μια ΠΑΕ που έχει μπει στο ΓΕΜΗ  (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) του υπουργείου Ανάπτυξης.

O Άρης δεν έχει μπει ακόμη στο ΓΕΜΗ, ούτε συνέστησε νέα ΠΑΕ.

To Top