ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Κορεάτης μεγιστάνας που… απειλεί τον Πλατινί

Ο Τσουνγκ Μονγκ-Γιουν θα ανακοινώσει σήμερα στο Παρίσι την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές για την προεδρία της FIFA.

Ο Μισέλ Πλατινί είναι το φαβορί. Στην κούρσα, όμως, δεν θα τρέξει μόνος του. Απέναντί του θα βρει τον κύριο… Hyundai, τον επί 17 χρόνια αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τον άνθρωπο που πιστεύει ότι πρέπει να πάψει κάποια στιγμή το επίκεντρο του ποδοσφαίρου να βρίσκεται στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο μεγιστάνας της αυτοκινητοβιομηχανίας, Τσουνγκ Μονγκ-Γιουν, ο οποίος μπαίνει επίσημα στον αγώνα ως αουτσάιντερ, αλλά ελπίζει μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2016 να έχει βρει αρκετούς συμμάχους, ώστε να είναι αυτός που τελικά θα διαδεχθεί τον Σεπ Μπλάτερ.

Ο 63χρονος Κορεάτης, ο οποίος σήμερα είναι επίτιμος αντιπρόεδρος της FIFA, τόνισε ότι επέλεξε το Παρίσι για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του επειδή είναι η πόλη στην οποία δημιουργήθηκε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, η οποία πρέπει να επιστρέψει στις αρχές της ίδρυσής της. «Ένα από τα βασικά προβλήματα της FIFA είναι ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια κυβερνάται από Ευρωπαίου. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε άλλα σκάνδαλα και άλλη υπονόμευση» ανέφερε ο Μονγκ-Γιουν, ο οποίος στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με την πολιτική στην πατρίδα του και υπήρξε υποψήφιος για την προεδρία της Νότιας Κορέας, έχει ασκήσει κριτική και στην απόφαση του Σεπ Μπλάτερ, να παραμείνει στην προεδρία μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου. «Ο Μπλάτερ κάνει ό,τι θέλει με τη FIFA, τα τελευταία 40 χρόνια, από τότε που ήταν γενικός γραμματέας, και ενώ δηλώνει πως θα αποχωρήσει, δεν φαίνεται πως θα το κάνει» είχε πει για τον Ελβετό παράγοντα, τον οποίο μάλιστα έχει χαρακτηρίσει… δικτατορικό μικρό αρουραίο!

Πηγή: sdna.gr

To Top