ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο κορυφαίος τον οποίον υποχρέωσαν να νιώθει… μοιραίος

Από την πρώτη μέρα που φόρεσε τη φανέλα του Άρη, χθες ήταν η καλύτερη για τον Μανώλη Σιώπη και ταυτόχρονα η… χειρότερη! Πως γίνεται αυτό; Όταν στις καθυστερήσεις σου “φορτώνουν” την ευθύνη για ένα πέναλτι που δεν έκανες, τότε όλα ξεκαθαρίζουν…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Επέλεξα να σταθώ σήμερα κυρίως στον Μανώλη Σιώπη, διότι χθες ήταν συγκινητικός. “Χτένισε” όλο το γήπεδο. Έτρεχε ασταμάτητα, έκοβε ασταμάτητα, έδειξε απαράμιλλο πάθος, όμως ο ρέφερι Τζοβάρας του στέρησε το να νιώθει σήμερα χαρούμενος. Αντιθέτως, χθες, και προς τιμήν του παρότι δεν ήταν δική του ευθύνη απολογήθηκε δημόσια σε όλους τους συμπαίκτες του.

Ίσως το μοναδικό του λάθος να ήταν το γεγονός πως στις καθυστερήσεις έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλό του να “βουτήξει” και στον Τζοβάρα κάνοντας τάκλιν να υποδείξει την παράβαση. Ομως σκεφτείτε πως μπορεί να ένιωθε εκείνη τη στιγμή ο Σιώπης, που έβλεπε τη δεξιά πλευρά της άμυνά τους (Κωνσταντινίδης κτλ) να ολιγωρεί, να μην απομακρύνει και να ελοχεύει κίνδυνος.

Με τις όποιες δυνάμεις του απέμειναν και ίσως όχι με τόσο καθαρό μυαλό, κάτι απόλυτα δικαιολογημένο, έπεσε στη μπάλα, δεν βρήκε τον αντίπαλό του, όμως ήταν ήδη αργά.

Υπενθυμίζω ότι έχει κληθεί στην Εθνική ομάδα. Θα περιμένω με αγωνία να δω αν θα γίνει άμεσα και τώρα που είναι παίκτης του Άρη.

Ο Σάββας Παντελίδης τόνισε χθες πως γνωρίζει τι ευθύνεται για το γεγονός πως  η ομάδα του έμεινε χωρίς δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο. Σαφής υπαινιγμός για την δουλειά του προκατόχου του. Ομως ήταν κάτι που το ξέραμε εδώ και καιρό. Το ό,τι ο Άρης κέρδιζε τα ματς με γκολ στο δεύτερο ημίχρονο δεν σήμαινε πως είχε δυνάμεις. Αντιθέτως, αναλογιστείτε ποιους αντιπάλους κέρδισε στο β΄ημίχρονο και από ποιους έχασε. Την ποιότητά τους δηλαδή. Απλώς στα ματς με ομάδες πολύ κατώτερές του, έχει τους παίκτες που μπορούν με μία κίνηση να κάνουν την διαφορά.

Αυτό φοβήθηκε χθες ο Δώνης και πήγε συντηρητικά το ματς. Εξάλλου για όσους φωνάζουν δίχως λόγο και αιτία ο Παναθηναϊκός, είναι μία ομάδα που φέτος δεν έχει και πολλά να χάσει. Λογικό να βάλει και δεύτερο επιθετικό ο Δώνης, όσο βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1-0. Λογικό να αμυνθεί και περισσότερο ο Άρης. Πιστεύει κανείς ότι δεν θα συνέβαινε το αντίθετο;

ΥΓ. Αξίζει ένα μεγάλο “μπράβο” στον κόσμο του Άρη για την άψογη συμπεριφορά του και για την φοβερή κερκίδα. Το “διπλό” στο Περιστέρι κάπως θα “χρυσώσει” το “χάπι” για την απογοήτευση που πήρε χθες, με τον τρόπο που χάθηκε αυτή η ήττα…

 

 

To Top