ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κουέστα βάζει πλώρη για δύο ιστορικές πρωτιές!

Βάζει πλώρη για δυο ιστορικές πρωτιές ο Χουλιάν Κουέστα με την συμφωνία της ανανέωσης του, τις  οποίες ήταν πιθανό να κατακτήσει ακόμη και με την αρχική του συμφωνία αλλά πλέον τις… κλειδώνει!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Από τον Γκουιντάρ μέχρι τον Γιακούποβιτς μπορεί να μην έχουν περάσει πολλοί ξένοι τερματοφύλακες για τον Άρη, ορισμένοι όμως από αυτούς έχουν αφήσει το στίγμα τους.

Σε αυτήν την κατηγορία σίγουρα εντάσσεται ο Χουλιάν Κουέστα ο οποίος αναμένεται να σπάσει δυο ρεκόρ όσον αφορά τους ξένους πορτιέρο που έχουν περάσει από τους κιτρινόμαυρους.

Αρχικά “κυνηγάει” τους Κέλεμεν και Πέσκοβιτς για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παραμονής ξένου τερματοφυλάκων στον Άρη, καθώς μπορεί να έχουν περάσει αρκετοί κάτω από τα δοκάρια των κιτρινόμαυρων, όμως μόνο οι δυο προαναφερθέντες κατάφεραν να παραμείνουν για πάνω από μια σεζόν

Συγκεκριμένα ο Μάριαν Κέλεμεν ήρθε στον Άρη το καλοκαίρι του 2007, και ακόμη και όταν την επόμενη χρονιά ξεκίνησα ως βασικός είχε χάσει την θέση του από τον Σηφάκη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει τον Ιανουάριο του 2009 έχοντας δεχθεί 22 γκολ σε 23 αγώνες με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ο Πέσκοβιτς από την άλλη είχε πάντα τον ρόλο του δεύτερου, από τον Ιούλιο του 2009, έως τον Ιανουάριο του 2011 παίζοντας 8 φορές και δεχόμενος συνολικά 11 γκολ.

Ο Κουέστα ήδη αναμενόταν να ξεπεράσει τον χρόνο παραμονής των δυο, αλλά μετά το νέο συμβόλαιο που φαίνεται να υπογράφει αναμένεται να το…διαλύει.

Το δεύτερο ρεκόρ που φαίνεται πως θα συντρίψει είναι ένα που κρατάει από το μακρινό 1983 και τον μεγάλο Σάντορ Γκουιντάρ, σε ότι έχει να κάνει με τις περισσότερες συμμετοχές ξένου γκολκίπερ με την φανέλα του Άρη.

Ο Ούγγρος τερματοφύλακας στην μοναδική του χρονιά με τα χρώματα των κιτρινόμαυρων είχε καταγράψει 33 συνολικά συμμετοχές, όντας ο…ρέκορντμαν σε ότι έχει να κάνει τουλάχιστον με τους ξένους,  ενώ ο Κουέστα έχει ήδη υπερασπιστεί 22 φορές την εστία της ομάδας.

Όπως είναι λογικό αναμένεται με το τέλος της θητείας του στους κιτρινόμαυρους να μπει στην κορυφή και αυτής της λίστας, ενώ δεδομένης της συνέπειας με την οποία αγωνίζεται και της μεγάλης πιθανότητας ο Άρης να έχει ακόμη περισσότερους αγώνες την νέα χρονιά έχει όλα τα φόντα να κάνει πάνω από 33 συμμετοχές ακόμη και σε μια σεζόν, το οποίο είναι το ρεκόρ που θεωρητικά είναι δυσκολότερο να καταρριφθεί.

To Top