ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Κούης για όλα! “Ο διψασμένος Άρης, ο κόσμος, η σχέση με Καρυπίδη, ο ρόλος Σπανού-Μυροφορίδη”!

Ο Ντίνος Κούης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, αλλά και “σημαία” του συλλόγου μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8.

Για το πώς βλέπει την ομάδα του Άρη είπε:

Η ομάδα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική από πέρσι και έχουν γίνει μεταγραφές κατάλληλες για να καταφέρει ο Άρης να επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Για τον κόσμο της ομάδας είπε:

Αυτό που χρειάζεται αυτήν την στιγμή ο Άρης είναι να ακολουθεί περισσότερος κόσμος την ομάδα και να πηγαίνει να την στηρίζει στο γήπεδο και λιγότεροι φίλαθλοι να λένε λιγότερα για οποιοδήποτε πρόσωπο βρίσκεται στην ομάδα.

Για έναν Άρη όπως τον έχω ζήσει εγώ, είναι πάρα πολύ λίγος ο κόσμος που ακολουθεί την ομάδα. Είναι απογοητευμένος και ίσως να έχει κουραστεί ο κόσμος το δέχομαι αυτό αλλά η ομάδα θέλει την στήριξη του και τον χρειάζεται. Ο Άρης δεν είναι απλά ένας σύλλογος, είναι μια ιδέα.

Η ομάδα την δεδομένη στιγμή πρέπει να στηριχθεί ακόμα πιο πολύ από τις προηγούμενες χρονιές για να πάρει πιο εύκολα την άνοδο. Είναι σημαντική η παρουσία του κόσμου για την ομάδα.

Για τα 4 χρόνια απουσία του Άρη από τα «μεγάλα σαλόνια» είπε:

Είναι πάρα πολλά όχι απλά πολλά, τα 4 χρόνια μακριά από την Super League.

Για Μυροφορίδη-Σπανό είπε:

Εντάξει πάντα χρειάζεται ένα άτομο για να βάλει τις βάσεις, θεωρώ ότι όχι μόνο ο Μυροφορίδης αλλά και ο Δημήτρης Σπανός έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο καλό και η ομάδα μέχρι στιγμής δείχνει ότι διψάει για να ανέβει κατηγορία. Αυτό είναι κάτι που δεν είχε ο Άρης πέρσι παρ’ όλο που είχε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, δεν είχε τον χαρακτήρα που να λέει «ήρθα για να πάρω την νίκη».

Για τον περσινό Άρη είπε:

Δεν μπορεί ο Άρης να δυσκολεύεται με ομάδες τύπου(Αναγέννηση Καρδίτσας, Αιγινιακός, κλπ) και να τις κερδίζει με το ζόρι στο 94’. Πρέπει από την αρχή και ειδικότερα στα έξι πρώτα μάτς να πάει να τα κερδίσει όλα, ώστε οι αντίπαλοι να δουν από την αρχή ότι ο Άρης δεν αστειεύεται και ότι η άνοδος είναι δική του υπόθεση. Καλό είναι πολλά λόγια να μην λέμε. Γιατί και πέρσι έτσι λέγαμε, η ομάδα είναι καλή και θα ανέβει κλπ.

Για το «no pay, no play» είπε:

Εγώ ξέρω και η άποψη η δική μου είναι ότι ένας ποδοσφαιριστής από την στιγμή που μπαίνει στο γήπεδο, ότι πρόβλημα και να έχει το αφήνει στην άκρη και αγωνίζεται για να κερδίσει. Αν είναι να μπαίνει μέσα και να μην αποδίδει η να κάνει επίτηδες λάθη επειδή δεν έχει πληρωθεί, ε καλύτερα να πει στον προπονητή του από πριν ότι δεν αισθάνεται καλά και δεν θέλει να αγωνιστεί.

Το ποδόσφαιρο από την δικιά μας την εποχή έχει αλλάξει  πάρα πολύ, είναι πολύ πιο επαγγελματικό και φυσιολογικά έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Βέβαια εγώ είμαι τελείως αντίθετος σε αυτό. Δηλαδή αυτήν την λογική του να έρχεται κάποιος ποδοσφαιριστής να υπογράφει συμβόλαιο με ποσά που κάποιος ίσως να μην τα δει ποτέ στην ζωή του και επαναπαύονται πάνω στο συμβόλαιο τους και δημιουργούν πρόβλημα στην ομάδα, δεν μπορώ να το καταλάβω και είμαι τελείως αρνητικός.

Πλέον το έχουν μάθει όλοι παλιότερα το κάνανε πιο πολύ οι ξένοι ποδοσφαιριστές, τώρα άρχισαν να το κάνουν και οι Έλληνες, να υπογράφουν συμβόλαιο και να «πατάνε» πάνω σε αυτό, γιατί σε λέει αν δεν μου τα δώσουν θα κάνω μια προσφυγή και τελείωσε το θέμα, είναι ένα πρόβλημα αυτό που πρέπει να βρεθεί λύση οπωσδήποτε, γιατί δημιουργούν έτσι και προβλήματα στις ομάδες.

Για τις περσινές μεταγραφές είπε:

Οι μεταγραφικές κινήσεις που γίνανε πέρσι στον Άρη ήταν εγκλήματα για εμένα, δεν χρειαζόταν να έρθουν αυτοί οι παίκτες στην ομάδα, υπάρχουν παίκτες που θα σου κάνανε πολύ καλύτερη δουλειά και με λιγότερα χρήματα.

Για το αν έχει αναλάβει κάποιο πόστο στην Π.Α.Ε είπε:

Είχαμε φτάσει κοντά σε μια συμφωνία με τον πρόεδρο αλλά τελικά δεν προχώρησε. Θα μπορούσα να αναλάβω χρέος απεσταλμένου παντού και γενικά θα μπορούσα να είμαι «δίπλα» στον πρόεδρο, άμα δεις όλες οι άλλες ομάδες, δίπλα στον πρόεδρο έχουν όλες 5-6 παλαίμαχους της εκάστοτε ομάδας, ενώ ο δικός μας πάντα είναι μόνος του.

Όταν πήγα μία φορά στα γραφεία της Π.Α.Ε, είχε 2 υπαλλήλους μέσα που δεν με γνωρίσανε αλλά πέρα από αυτό πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις όταν έρχεται κάποιο άτομο που μπορεί να είναι και υποψήφιος επενδυτής για την ομάδα να υπάρχει κάποιος που γνωρίζει και νιώθει τον σύλλογο και να μπορεί να τον ξεναγήσει.

Για τον Καρυπίδη:

Ο Καρυπίδης είναι ένα άτομο το οποίο θεωρώ έχει βάλει κάποια χρήματα στην ομάδα, έχει κάνει όμως και κάποια λάθη τα οποία τα πληρώνει. Για αυτό λέω ότι άμα είχε κάποιους συνεργάτες δίπλα του θα μπορούσε να είχε αποφύγει αυτά τα λάθη. Γιατί σε μια ομάδα, δίπλα του ο πρόεδρος πρέπει να έχει άτομα που μπορούν να τον συμβουλεύουν.

Για το φιλικό με Μπόκα είπε:

Πολύ καλή κίνηση να φέρουν την Μπόκα, είναι μια κίνηση για να επιτευχθεί η συσπείρωση του κόσμου. Εντάξει πέρα της καθυστέρηση που δέχτηκε και της αναβολής που πήρε παραμένει μια καλή κίνηση, βέβαια άμα γινόταν στις 27 Σεπτεμβρίου που πρωτοανακοινώθηκε θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Για την ομάδα μπάσκετ και τον ερχομό του Γιαννάκη είπε:

Θεωρώ ότι είναι ένα καλό ξεκίνημα για την ομάδα του Άρη στο μπάσκετ ο ερχομός του Γιαννάκη και νομίζω ότι άμα καταφέρει ο Γιαννάκης να συσπειρώσει και να φέρει και παλαίμαχους μπασκετμπολίστες να στελεχώσουν την ομάδα και ειδικότερα τον Νίκο Γκάλη θα είναι ότι καλύτερο για τον Άρη.

Κλείνοντας ο Ντίνος Κούης έδωσε και το μήνυμα του στον κόσμο:

Εμείς οι Αρειανοί έχουμε ένα κακό, κοιτάμε πάντα το παρελθόν, πρέπει να αρχίσουμε να κοιτάμε το παρόν και το μέλλον αυτά είναι που μετράνε, το παρελθόν είναι μόνο για να κοιτάς τα λάθη σου και να τα διορθώνεις.

To Top