Ο Κρίστι Βανγκέλι και ο Άρης…

Ο Κρίστι Βαγκέλι, πρώην παίκτης του Άρη και νυν της ουκρανικής Τσερνομόρετς παραδέχθηκε ότι παρακολουθεί τα πάντα γύρω από τους “κίτρινους”, τόνισε πως πρέπει οπωσδηποτε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που έχει η ομάδα, ενώ αποκάλυψε πως κάποια στιγμή θα ήθελε να επιστρέψει στον Άρη που τον ανέδειξε.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε στον “Αρένα” δήλωσε:

Για την παρουσία του στην Τσερνομόρετς και την πορεία αυτής τη φετινή σεζόν: “Έχουμε ακόμα 2 αγωνιστικές για το πρωτάθλημα και ενδιάμεσα, Τετάρτη, παίζουμε τελικό κυπέλλου με τη Σαχτάρ στο Χάρκοβο. Η ομάδα πάει πάρα πολύ καλά, καθώς κατάφεραμε και πετύχαμε τους στόχους μας. Πήγαμε στον τελικό του κυπέλλου και βγήκαμνε στην Ευρώπη, που αποτελούσαν τους αρχικούς στόχους. Εγώ στην αρχή είχα ένα πρόβλημα τραυματισμού αλλά στη συνέχεια μπήκα στην ομάδα”.

Για το αν παρακολουθεί τις εξελίξεις στον Άρη: “Παρακολουθώ καθημερινώς από το ίντερνετ τις εξελίξεις. Το καλό είναι ότι κέρδισε τη σωτηρία του, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να βρει λύσεις γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει και την επόμενη χρονιά έτσι. Γνωρίζω πως είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα».

Για το ποιο ήταν το παιχνίδι- κλειδί για τη σωτηρία: “Για μένα ήταν καθοριστικό το παιχνίδι στη Βέροια, καθώς από ‘κει και μετά αφυπνίστηκε η ομάδα και γνώριζε πως μόνο με νίκες θα έμενε στην κατηγορία χωρίς να τον ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες. Μιλούσα με πολλά παιδιά και γενικώς με πολλούς ανθρώπους από την ομάδα. Εάν έπεφτε ο Άρης, θα ακολουθούσε κι αυτός την ίδια μοίρα με την ΑΕΚ, δε θα άντεχε οικονομικά στην Football League”.

Για την πολύ γρήγορη, από άποψη διαδικασιών, μεταγραφή του: “Έγιναν πολύ γρήγορα, μέσα σε μία νύχτα ουσιαστικά πήρα την απόφαση και έγινε η μεταγραφή. Υπήρχαν πολλά οικονομικά προβλήματα, ήταν μια πολύ καλή πρόταση και προοπτική για μένα και αποφάσισα να πάρω τη μεταγραφή”.

Για το τι έχει σκοπό να κάνει την επόμενη σεζόν: “Θα μιλήσω μετά το τέλος των υποχρεώσεων με την ομάδα μου πάλι, δε ξέρω τι θα γίνει. Σίγουρα, αν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, υπάρχουν άλλα δεδομένα και όχι τα τωρινά, θα το συζητήσω. Αγαπώ την ομάδα και τον κόσμο, που κι αυτός μου έχει δείξει πόσο με αγαπάει σε πολλές περιστάσεις”.

Για το αν του λείπει ο κόσμος κι η ομάδα, καθώς επίσης κι αν επιθυμεί να επιστρέψει σε αυτήν: “Μου λείπει πολύ ο κόσμος στο Βικελίδης, το συναίσθημα και η ατμόσφαιρα που υπήρχε στα ντέρμπι ειδικά αλλά και στην Ευρώπη, που συνέπεσαν τα παιχνίδια με την τελευταία μου χρονιά. Κάποτε, σίγουρα, θα ήθελα να επιστρέψω στην ομάδα που με ανέδειξε”.

Για το γεγονός πως πήγαινε και στο “Αλεξάνδρειο” και το αν παρακολούθησε την εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη: “Ναι, πήγαινα στο μπάσκετ με συμπαίκτες μου. Και σε αγώνες της Ευρολίγκα. Δεν την παρακολούθησα ζωντανά την εκδήλωση γιατί είχα προπόνηση, αλλά την κατέβασα και την είδα σε βίντεο, ήταν εκπληκτική. Άξιζε στον Νίκο Γκάλη να τον τιμήσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο”.

To Top