ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μεγάλες στιγμές για Κρίστι Βανγκέλι στο… Τσάμπιονς λιγκ με προπονητή τον ΜΙρέλ Γιόσα!

Μεγάλες στιγμές ζει ο Κρίστι Βανγκέλι στην Κορυτσά. Στα 30 του χρόνια, πλέον, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη παίζει στην Σκεντερμπέου της Κορυτσά που κατέκτησε το πρωτάθλημα Αλβανίας και ετοιμάζεται να ζήσει τη μεγαλύτερη επιτυχία του αλβανικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο.

Η Σκεντερμπέου απέκλεισε χθες την Κρουσέιντερς από τη Βόρεια Ιρλανδία (4-1 στην Κορυτσά, 2-3 στο Μπέλφαστ) και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκεί, η τύχη της χαμογέλασε καθώς η άσημη Μιλσάμι από την Μολδαβία απέκλεισε με δύο νίκες την Λουντογκόρετς από την Βουλγαρία (πέρσι έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ) κι έτσι η Σκεντερμπέου θα έχει έναν βατό αντίπαλο στον 3ο προκριματικό, ούσα πια το φαβορί για την πρόκριση.

Αν καταφέρει και την περάσει, πάει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα γεμίσει χρήματα και στην χειρότερη περίπτωση θα παίξει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που δεν κατάφερε ποτέ αλβανική ομάδα!

Το εκπληκτικό, είναι πως ο Κρίστι Βανγκέλι δεν ειναι ο μοναδικός πρώην παίκτης του Άρη που βρίσκεται στην Σκεντερμπέου.

Προπονητής της ομάδας της Κορυτσάς, είναι ο Μιρέλ Γιόσα, ο οποίος τη σεζόν 1991-92 είχε παίξει ποδόσφαιρο στον Άρη, μαζί με τον Αρτούρ Λεκμπέλο. Μετά από μια σεζόν, ο Γιόσα, που ήρθε μεγάλος στην Αθήνα (στα 28 του) έπαιξε τρία χρόνια στην Καβάλα, όπου σταμάτησε το ποδόφαιρο.

Από το 2003 ο Γιόσα κάνει καριέρα προπονητή, και αυτή είναι η 4η σεζόν του στην Σκεντερμπέου Κορυτσάς…

Πηγή: thessports.gr

To Top