ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Κριστιάνο έκανε του κεφαλιού του!

Την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε ρωσικό έδαφος πήρε η Πορτογαλία. Με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο ξεκίνημα του ματς, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε 1-0 της Ρωσίας και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Η Πορτογαλία πήρε τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημά του και πριν καν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο άνοιξε το σκορ.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα άλλαξε το παιχνίδι για τον Ράφαελ Γκερέιρο, ο οποίος έκανε εξαιρετική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Κριστιάνο με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Ακινφέεφ για το 1-0. Το γκολ, πάντως, αντί να δώσει ρυθμό στο ματς, τον έριξε.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε τον απόλυτο έλεγχο, κρατούσε μακριά από τα καρέ της τους Ρώσους και έφτιαχνε αυτή ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Ωστόσο, ο Κριστιάνο στη μεγαλύτερη ευκαιρία των Πορτογάλων στο 32ο λεπτό δεν κατάφερε να νικήσει τον Ακινφέεφ κι ενώ πριν είχε… αδειάσει με εξαιρετική τρόπο τον Βάσιν. Τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, η Ρωσία απείλησε για πρώτη φορά αλλά το πλασέ του Σμολόφ στην κίνηση πέρασε άουτ.

Το δεύτερο μέρος είχε καλύτερο ρυθμό από το πρώτο. Η Πορτογαλία ήταν αυτή, όμως, που είχε και πάλι τα ηνία και απειλούσε αλλά βρήκε μπροστά της τον Ακινφέεφ. Ο Ρώσος πορτιέρε σταμάτησε με μεγάλες επεμβάσεις τις προσπάθειες των Αντριέν Σίλβα και Σέντρικ!

Η Ρωσία ήταν αναγκασμένη να βγει μπροστά και να ψάξει την ισοφάριση. Πράγμα που έκανε! Άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δυσκολευόταν να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Πορτογαλίας, η οποία κρατούσε με χαρακτηριστική άνεση τους διοργανωτές μακριά από την εστία τους. Ωστόσο, λίγο έλειψε να κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας στα… χασομέρια καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η κεφαλιά του Ντζίκια πέρασε ελάχιστα άουτ, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε!

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Σίσκιν (46’ Ερόκιν), Βάσιν, Ντζίκια, Γκλουσάκοφ, Σμόλοφ, Κουντριάσοφ (83’ Μπουχαρόφ), Γκολόβιν, Ζιρκόφ, Σαμέντοφ, Κομπάροφ (68’ Πολόζ).

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίτσιο, Μπρούνο Άλβες, Πέπε, Ράφαελ (66’ Ελισέου), Κριστιάνο Ρονάλντο, Αντρέ Σίλβα (78’ Ζέλσον Μαρτίνς), Μπερνάρντο, Γουίλιαμ, Αντρέ Γκόμες, Σέντρικ, Αντριέν Σίλβα (82’ Ντανίλο).

Γήπεδο: «Spartak Stadium»

Διαιτητής:
Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

To Top