Ο Κόλιμον… επιστρέφει! Που βρίσκονται και τι κάνουν οι καλοκαιρινές επιλογές του Άρη;

Ο Άρης αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο το Σάββατο και απέναντί του θα βρει έναν παραλίγο παίκτη του, τον Κλιφ Κόλιμον. Ήταν ένας από τους τρεις Αμερικανούς που επέλεξε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και η διοίκηση της ΚΑΕ το καλοκαίρι για να πλαισιώσουν την ομάδα, αλλά τελικά ποτέ δεν τους δόθηκε άδεια να παίξουν, αφού υπήρχε απαγορευτικό από τη FIBA. Με αφορμή την παρουσία του Κόλιμον, είναι μια ευκαιρία να δούμε που βρίσκονται και τι κάνουν οι τρεις Αμερικανοί για τους οποίους έγινε πολύς λόγος το καλοκαίρι.

Κλιφ Κόλιμον – Ρέθυμνο

Ο 24χρονος με ύψος 1,82μ. πλέι μέικερ βρήκε την πρώτη επαγγελματική του στέγη στο Ρέθυμνο, αφού δεν μπόρεσε να παίξει στον Άρη, με τον οποίο είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο! Στην ομάδα της Κρήτης δεν τα πάει καλά. Αγωνίζεται μόλις 11 λεπτά μέσο όρο και έχει 3,5 πόντους, 1,9 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ μέσο όρο. Είναι καθαρά βοηθητικός παίκτης και δεν έχει δικαιολογήσει σε καμία περίπτωση τα όσα είχαν ακουστεί το καλοκαίρι.

Τσέιζ Σάιμον – Σιαουλιάι

Έφυγε μετά το ναυάγιο με τον Άρη για την Λιθουανία και την Σιαουλιάι, όπου και βρίσκεται ακόμα. Η ομάδα του είναι 4η στο λιθουανικό πρωτάθλημα και 2η στον όμιλό της στην Βαλτική Λίγκα, ο ίδιος κάνει μάλλον μια μέτρια χρονιά έχοντας 9,5 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ κατά μέσο όρο, σουτάρει όμως με το πολύ καλό 39% έξω από τη γραμμή του τρίποντου.

Ορίον Άουτερμπριτζ – Ελεύθερος

Βρήκε δουλειά στην Κύπρο και την ΑΕΛ αφού δεν μπόρεσε να παίξει στον Άρη, στον οποίο μάλιστα έστειλε και εξώδικο για να πληρωθεί τα δεδουλευμένα! Στην προτελευταία ομάδα του κυπριακού πρωταθλήματος έπαιξε 10 αγώνες έχοντας 16,2 πόντους και 9 ριμπάουντ. Εδώ και λίγες μέρες επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα αναζητήσει την τύχη του στο NBDL, αναπτυξιακό πρωτάθλημα του ΝΒΑ, ελπίζοντας σε κάποια πρόταση.

Συμπέρασμα

Η πορεία των τριών παικτών του Άρη αποδεικνύει ότι μάλλον έχει πολλή συζήτηση για το… τίποτα. Αν εξαιρέσει κανείς τον Σάιμον, που παίζει σε ένα καλό επίπεδο μπάσκετ, αν και ρολίστας και παραμένει στην ομάδα του, οι υπόλοιπες επιλογές του καλοκαιριού μάλλον δεν θα ήταν επιτυχείς. Ο Κόλιμον παίζει ελάχιστα στο Ρέθυμνο, ο Άουτερμπριτζ δεν έχει ομάδα… Συνεπώς οι συγκεκριμένοι ξένοι δεν θα έκαναν καμία σημαντική διαφορά στο υπάρχον ρόστερ του Άρη.

 

To Top