ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Κόμπι στο μεγαλύτερο one-man-show στην ιστορία του NBA (video)

Το μότο του NBA είναι το… where amazing happens! Πριν από 12 χρόνια, ο Κόμπι Μπράιαντ το έκανε πραγματικότητα, αφού κατάφερε να σκοράρει 81 πόντους στη νίκη των Λέικερς κόντρα στους Ράπτορς. 

Stoiximan.gr: Τα VirtualSports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Στις 13 Απριλίου του 2016 ο Κόμπι Μπράιαντ αγωνίστηκε για τελευταία φορά στα παρκέ του NΒΑ. Φρόντισε, τότε, στο αποχαιρετιστήριό του ματς απέναντι στους Γιούτα Τζαζ στο «Staples Center» να χαρίσει στο φιλοθεάμον κοινό του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου μία εξαιρετική ανάμνηση, ώστε να γνωρίζουν όλοι ότι υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ στα χρονικά του αθλήματος.

inner

Έχοντας ξεπεράσει πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς στα τελευταία χρόνια της καριέρας του, κατάφερε στην τελευταία του παράσταση να σκοράρει 60 πόντους κόντρα στην άμυνα των Τζαζ, που τότε ήταν μέσα στις τρεις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος, οδηγώντας την ομάδα του Λος Άντζελες στη νίκη με 101-96.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν απλά το κερασάκι στην… τούρτα.

Ο «Black Mamba» είχε προσφέρει άπειρες στιγμές με τις οποίες μετέτρεψε το όνομά του σε μύθο, με την πιο εντυπωσιακή του στιγμή να σημειώνεται πριν από ακριβώς 12 χρόνια και πάλι στο «Staples Center».

inner

Ήταν 22 Ιανουαρίου του 2006, όταν σε ηλικία 28 ετών, ο κατά τον «Μάτζικ» Τζόνσον μεγαλύτερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς, κατάφερε να οδηγήσει τους μέτριους τότε «Λιμνανθρώπους» σε νίκη επί των Τορόντο Ράπτορς με 122-104

Κι όταν λέμε «οδηγήσει» με ό,τι συνεπάγεται στην κυριολεξία αυτή η λέξη…

Ο Κόμπι κατάφερε εκείνο το βράδυ να πετύχει 81 πόντους σε 42’, έχοντας 28/46 εντός πεδιάς, 7/13 τρίποντα, 18/20 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και μόλις 3 λάθη.

Δεύτερος σκόρερ για τους Λέικερς, ήταν ο γνωστός μας από το πέρασμά του σε Άρη και Περιστέρι, Σμους Πάρκερ, που είχε 13 πόντους και τρίτος ο Κρις Μιμ με 12. Από την άλλη πλευρά, για την ομάδα του Καναδά, 26 πόντους είχε ο Μάικ Τζέιμς, 18 ο Κρις Μπος και 17 ο Τζέιλεν Ρόουζ.

inner

Αυτή η επίδοση ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία του NBA, πίσω από τους αξεπέραστους 100 του Γουίλτ Τσαμπερλέιν.

«Υπάρχουν πολλοί παίκτες που δεν πιστεύουν ότι οι 80 πόντοι είναι κάτι εφικτό. Σκέφτεσαι τους 50 ή αν είσαι πολύ καυτός τους 60. Εγώ ποτέ δεν είχα όριο. Ποτέ. Ποτέ δεν σκεφτόμουν με αυτό τον τρόπο. Πάντα πίστευα ότι οι 80 είναι κάτι πιθανό. Το 90 είναι κάτι πιθανό. Το 100 είναι κάτι πιθανό.. Πάντα. Θεωρώ ότι αυτό το παιχνίδι είναι μια παρακαταθήκη για το τι μπορεί να συμβεί όταν δεν βάζεις όρια, στο το τι είσαι ικανός να κάνεις», είπε σε μια συνέντευξή του στο ESPN για αυτό το ιστορικό παιχνίδι.

«Προσπαθούσα να δουλέψω με το γόνατό μου. Ήταν πολύ σφιχτό. Το προηγούμενο βράδυ είχε έρθει ο φυσικοθεραπευτής μου, γιατί εκείνη τη χρονιά είχα πολλά προβλήματα. Εκείνο το βράδυ, ο φυσικοθεραπευτής δούλευε και εγώ παρήγγειλα μια πίτσα πεπερόνι με ένα αναψυκτικό σταφύλι», εκμυστηρεύτηκε και συνέχισε αναφερόμενος στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού.

inner

«Στην αρχή του παιχνιδιού δοκίμαζα κάποια πράγματα. Υπάρχει μία κατοχή νωρίς στο παιχνίδι, που διείσδυσα στην baseline και απλά έκανα λέι-απ. Από αυτή την πρώτη κατοχή, ήξερα ότι θα μπορούσε να είναι μια σπουδαία βραδιά, γιατί οι περιστροφές τους ήταν υπερβολικά αργές. Χρειαζόμουν δύο ντρίμπλες για να φτάσω στη ρακέτα. Άρχισα να σουτάρω και έμπαιναν. Βρήκα ρυθμό, το γόνατά μου ήταν καλύτερα και όλα πήραν το δρόμο τους. Ένιωθα ότι αν δεν μπορούν οι συμπαίκτες μου, μπορούσα να το κάνω μόνος μου. Μπορούσα να σκοράρω όποτε ήθελα, μπορούσα να πάω στη γραμμή όποτε ήθελα. Κάθισα στον πάγκο τα πρώτα 6 λεπτά της δεύτερης περιόδου. Σε αυτό το διάστημα θα μπορούσα να έχω άλλους 14-15 πόντους».

inner

Πέρα όμως από τα λεγόμενα του ίδιου του Κόμπι, ενδιαφέρον έχουν και οι μαρτυρίες των αντιπάλων, που σύμφωνα με τον Τσακ Σουίρσκι (ο εκ των προπονητών των Ράπτορς εκείνη την περίοδο) «ασέλγησε» εναντίον τους ο θρυλικός γκαρντ.

inner

«Ήμουν εκνευρισμένος με την ομάδα μου. Κοιτούσα τα πρόσωπά τους και ήταν σαν τσιρλίντερς. Από τους βασικούς μας έως τους αναπληρωματικούς. Όλοι ήταν φίλαθλοι εκείνο το βράδυ. Ήταν σαν να ήθελε η ομάδα να πετύχει ο Κόμπι. Ήταν μία από τις χειρότερες νύχτες της καριέρας μου. Το να είμαι μέρος του αντιπάλου, πραγματικά είναι χάλια», δήλωσε ο Μάικ Τζέιμς που ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του εκείνο το βράδυ, δείχνοντας πως δεν ήταν όλοι χαρούμενοι εκείνο το βράδυ της 22ης Ιανουαρίου.

inner

Δείτε το show του Κόμπι Μπράιαντ:

 

Πηγή: sport-fm.gr

To Top