Ο Κόντης για την αδειοδότηση και τον… Αμορόζο

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης Γιάννης Κόντης αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Σούπερ λίγκα, στο καυτό θέμα της αδειοδότησης, το τι πρότεινε ο κιτρινόμαυρος σύλλογος, ενώ μίλησε και για το θέμα του Μάρσιο Αμορόζο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:

Για τις αποφάσεις που αλλάζουν κάθε χρόνο: “Οι οικονομικές συγκυρίες ήταν άλλες πέρυσι και άλλες φέτος. Συμμερίζομαι τον κάθε φίλαθλο που βλέπει την ομάδα του να αφανίζεται, αλλά δεν είδα δάκρυα να πέφτουν όταν ο Άρης υποβιβάστηκε γιατί άλλαξαν οι κανονισμοί. Ούτε είδα να πέφτουν δάκρυα όταν ο Άρης έπεσε στη Β’ Εθνική κατηγορία μετά και το ματς με τον Ηρακλή. Οι αποφάσεις θα αλλάζουν κάθε χρόνο. Και τώρα ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές και του χρόνου μπορεί να τιμωρηθεί με οκτώ. Εάν δεν μπορεί η Superleague και η ΕΠΟ να παίρνουν αποφάσεις ας ορίσουμε έναν αρειοπαγίτη να παίρνει αποφάσεις για το ποδόσφαιρο”. 

Για τη χθεσινή συνεδρίαση: “Στις συνεδριάσεις πέφτουν προτάσεις. Ο Άρης πριν από δύο μήνες είχε κάνει τις δικές του προτάσεις αλλά δεν τις αποδέχτηκαν κάποιες ομάδες. Τώρα σχεδόν την ίδια πρόταση έκανε ο Πανιώνιος, η οποία πέρασε από ψηφοφορία και την οποία αποδέχτηκαν πολλές ομάδες οι οποίες αντιλήφθηκαν τώρα το πρόβλημα, το οποίο ο Άρης είχε διαισθανθεί νωρίτερα. Ακόμα και οι ομάδες που δεν κινδυνεύουν συμφώνησαν έχοντας υπόψιν τους τη γενικότερη κατάσταση του πρωταθλήματος. Δηλαδή εάν πέσουν αυτές οι ομάδες και ανέβουν κάποιες άλλες ομάδες άγνωστες πιστεύεται πως η NOVA ή όποιος άλλος χορηγός, θα θέλει να επενδύσει; Κάθε χρόνο θεσπίζονται ποινές για την αδειοδότηση. Η Superleague μέτρησε χθες και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Για να πάρει μια ομάδα άδεια δεν χρειάζεται να είναι μόνο πληρωμένοι οι ποδοσφαιριστές της. Θα πρέπει να είναι καθαρή και η εικόνα της εταιρίας”. 

Για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος: “Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι με γυάλινα πόδια. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια και με τη βοήθεια της UEFA να αλλάξουν τα πράγματα. 
Και στο εξωτερικό όμως υπάρχουν μεγάλες ομάδες τις οποίες όχι μόνο δεν τις υποβιβάζουν αλλά και τις επιβραβεύουν Η UEFA έδιωξε την Μαγιόρκα από τα Ευρωπαϊκά κύπελλα αλλά δεν την υποβίβασε”.

Για το αν είναι η δίκαιη η απόφαση του μη υποβιβασμού: “Η UEFA λέει δεν θα κάνεις μεταγραφές και θα έχεις ποδοσφαιριστές κάτω των 22 ετών. Είναι μια θεραπεία. Με αυτές τις μεταγραφές ποιος εγγυάται ότι η ομάδα δεν θα υποβιβαστεί αγωνιστικά και θα είναι ανταγωνιστική; Υπάρχει η ΕΕΑ ελέγχει τα θέματα της εφορίας και τις προσφυγές των παικτών τις οποίες αν δεν τις διακανονίσεις ή δεν τηρήσεις το διακανονισμό σου αφαιρούνται βαθμοί στέλνει χαρτί στη Λίγκα και σου αφαιρεί τρεις βαθμούς. Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας και ποινές”. 

Για την υπόθεση του Μάρσιου Αμορόζο: “Ήρθε ένα ποδοσφαιριστής τότε στον Άρη ο Μάρσιο Αμαρόζο. Τον πρότεινα στον πρόεδρο ο οποίος αποφάσισε ότι τον ήθελε για την ομάδα. Όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές έτσι κι αυτός υπέγραψε συμβόλαιο. Δεν μπορείς να κατηγορείς τον Κόντη που στον έφερε. Την υπόθεση θα την τακτοποιήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε είτε με διακανονισμό είτε μέσα των διεθνών δικαστηρίων”.

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top