Ο Κόντης δηλώνει… αθώος για την καταστροφή του Άρη και προτρέπει τον Αθανασιάδη να μην υπογράφει!

Στον Άρη θα ακούσουμε τα πάντα. Κοστίζει; Δεν κοστίζει καθόλου. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει πάνω από το τοπίο της καταστροφής. Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Άρη, Γιάννης Κόντης μίλησε για μια ακομη φορά στα ερτζιανά και δήλωσε… αθώος για την καταστροφή των κίτρινων.

Προφανώς ο ίδιος δεν είχε καμία συμμετοχή στις αποφάσεις των τελευταίων χρόνων ή λειτουργούσε… καταναγκαστικά. Απίστευτο; Κι όμως αληθινό. Αν πραγματικά θα ήθελε να βοηθήσει τον Άρη θα μπορούσε να βρει τρόπους για να κλείσει η μεγάλη οικονομική τρύπα που απειλεί να καταπιεί τον σύλλογο.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:

Για το αν θα κινηθεί δικαστικά εναντίον αυτών που τον συκοφαντούν:

«Έχω επισκεφτεί τον αθλητικό εισαγγελέα, δίνοντάς του στοιχεία δικά μου και της ΠΑΕ Άρης. Έχει κουράσει η ιστορία, δεν είμαι άνθρωπος που όταν φεύγει σβήνει τα ίχνη του. Θέλω να φανούν τα ονόματα που γέμισαν πληγές τον Άρη. Ένας έλεγχος που είχε πει η ΠΑΕ Άρης δεν ξέρω αν άρχισε να γίνεται. Εγώ θα βοηθήσω και θα δείτε πώς. Είναι χιλιοειπωμένο και κουράζει να τα ξαναπώ, δεν μπορεί το 2009 όταν αναλαμβάνει η διοίκηση Αθανασιάδη να έχουν παραλάβει 10 εκατομμύρια χρέη και αυτά να έχουν σβηστεί από τη μνήμη του κόσμου και κανείς να μην ξέρει πως δημιουργήθηκαν. Δεν γίνεται να ξεκινάμε από το τέλος».

Για τον Αθανασιάδη:

«Προχθές μίλησα με τον Αθανασιάδη, μιλάμε συχνά. Του λέω: «εσύ είσαι ένας άνθρωπος που έχει μείνει εκεί και υπογράφει ότι του λένε; Σταμάτα να υπογράφεις και δείξε σε αυτούς που είναι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να αναλάβεις και εσύ οποίες ευθύνες λανθασμένης αντίληψης σου αναλογούν». Επειδή δεν αναλαμβάνει κάποιος άλλος να υπογράψει, υπογράφει ο Αθανασιάδης. Μπορεί να είναι ανόητος, απελπισμένος ή αναγκασμένος. Μπορεί να μη θέλει να αφήσει την ομάδα στο έλεος κάποιων καιροσκόπων που πάντα έλεγαν να φύγουμε εμείς για να έρθουν αυτοί και τώρα δεν είναι πουθενά. Σε μια ομάδα τα χρέη μεγαλώνουν από ανοίγματα που γίνονται. Υπάρχει ένα σεβαστό πόσο που χρειάζεται να ξοδευτεί για να γίνει ο έλεγχος και πιστεύω πως το κράτος μπορεί να βοηθήσει».

Για το αν έχει ευθύνη στην κακοδιαχείριση της ΠΑΕ:

«Ήμουν ο μόνος που είπε σε άσχημη στιγμή θα βρω χρήματα για να σωθεί η ομάδα. Δεν είδα άλλον να έρθει να πει πως θα έρθει να βοηθήσει. Βγήκαν κάποιοι και είπαν “περιμέναμε να βάλει ο Κόντης τα λεφτά και μετά θα τον διώχναμε.” Θέλατε να έβαζα τα χρήματα και να έμπαινα εγγυητής σε μια τράπεζα και μετά να με κυνηγούσανε και να έφευγα από τον Άρη; Τουλάχιστον από εμένα κάποια χρήματα μπήκαν και κάποιοι λένε πως είναι από αυτά που κέρδισα από τον Άρη. Αυτά που λένε είναι αστεία. Τώρα η διοίκηση προχωράει με δεκανίκια, ο Θεός ξέρει πώς προχωράει.. Εγώ δεν θα βρεθώ στη θέση του κατηγορουμένου. Με δική μου προτροπή ανέβηκε το μπάτζετ ένα εκατομμύριο το 2009 και ανέβηκαν τα έσοδα στις 16.000.000. Αν είχαμε την ομάδα τη σημερινή θα υπήρχαν έσοδα; Εγώ δε διαχειρίστηκα χρήματα. Έχετε δει σε άλλες ομάδες όπως ΑΕΚ Παναθηναϊκός να λέει ότι την ευθύνη την έχει ο Αντωνίου η ο Ίβιτς; Όλοι μιλάνε για της διοικήσεις. Βολεύει να λένε πως κατέστρεψε την ομάδα ένα άτομο που είναι εκτός της οικογενείας του Άρη. Και για τον Σκόρδα δεν λέει τίποτα κανείς».

Για την αποχώρησή του από τον Άρη που συμπτωματικά συνέπεσε με αυτή του Σαουρίδη:

«Είναι αστείο αυτό που λένε για τον Σαουρίδη. Και άλλες ομάδες έχουν μικρά μπάτζετ, θα πρέπει να σταθείς εκεί και να μην ψάχνεις υπευθύνους και άμα πέσει η ομάδα να λέμε ότι φταίει ο ένας η ο άλλος. Ο καθένας αποχώρησε για δικούς του λόγους. Εμένα ο πατέρας μου ήταν άρρωστος στην Αθήνα και για αυτό έφυγα. Ο Σαουρίδης θεώρησε ότι έκανε τον κύκλο του και ήθελε να έρθουν νέα παιδιά στη θέση του όπως και έγινε. Ο Γιάννης πρόσφερε πολλά στο ποδόσφαιρο και έφτιαξε γενιές οπαδών. Οποίος πει ότι δεν βοήθησε ο Σαουρίδης λέει ψέματα. Στην ΑΕΚ υπήρχε παρόμοια κατάσταση με τον Χατζηχρήστο αλλά κανένας δεν πάει να του χρεώσει το παραμικρό.»

Για το αν έχει δικαστήριο με τον κ. Σκόρδα:

«Έχω ένα δικαστήριο με Σκόρδα που έχασε επειδή δεν εμφανίστηκε και ένα άλλο ήρθε ο δικηγόρος του και φώναζε και ήθελε τη διεύθυνση μου .Δεν μπορώ να ακούω για παράγοντα που έχει ρισκάρει την περιουσία του να λέει ότι ήμουν δέσμιος του Κόντη. Όποτε τους συνέφερε ήμουν υπάλληλος και όποτε όχι, κρυβόντουσαν πίσω από μένα.»

«Εγώ δεν παραιτήθηκα όταν δεν πήραμε την άδεια, αλλά δυο μήνες πριν. Είχα πει ότι αυτό το σχέδιο θα ισχύσει στον οικονομικό τομέα είτε πάρουμε την άδεια είτε όχι. Εμένα με ενδιέφερε να σωθεί η ομάδα. Έβλεπα πού πηγαίνει. Εγώ το Νοέμβριο έψαχνα ανθρώπους να βάλουν χρήματα και το χρέος ήταν 5 εκατομμύρια. Δεν γνώριζα τι γινόταν στο λογιστήριο της ΠΑΕ και δεν είχα ιδέα την κατάσταση των χρεών».

Για τον Λάμπρο Γράντα και αν θα τον μηνύσει για όσα είχε πει εναντίον του:

«Τι να πω για τον Γράντα που διοίκησε πριν 20 χρόνια. Παρόλο που με έβρισε εγώ λέω πως εάν ο κύριος Γράντας βάλει χρήματα στον Άρη, θα του πω συγχαρητήρια και θα φύγω. Λέει πως είμαι ανεπάγγελτος και ήρθα από τη Βραζιλία, εγώ τι είμαι κομήτης και ήρθα από τη Βραζιλία»;

Για τις κατηγορίες που του προσάπτουν:

«Το Νεϊζίνιο δεν τον ήξερα καν. Με βρήκε μέσω του Βαρδινογιάννη και μου ζήτησε να τον προσεγγίσω και να τον φέρω στον Άρη. Αυτό έκανα τον έφερα σαν μεσολαβητής. Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ από τον Νεϊζίνιο. Ο Γράντας δεν πλήρωσε ούτε τα αεροπορικά εισιτήρια και ούτε τον αστυνομικό που συνόδευε τον παίκτη. Είχε πάρει μια κασέτα που του είχαν πάει κάποιοι μάνατζερ και ρώτησε αν έχει στη Βραζιλία κάποιον άνθρωπο. Έτσι με βρήκε στη Βραζιλία και μου είπε όταν θα κατέβω στη Σάντος να μιλήσω με το Νεϊζίνιο. Ας φέρουν ένα αποδεικτικό στοιχείο ότι ο Κόντης πήρε ένα ευρώ από το Νεϊζίνιο. Από ότι θυμάμαι είχε κάνει ένα συμβόλαιο 40 εκατομμύρια δραχμές από εκείνα είχε πάρει 4 αν δεν κάνω λάθος έκανε προσφυγή και έφυγε. Δε θα στραφώ νομικά εναντίον του Γράντα. Ας έλεγε ο Γράντας όταν ήταν ότι θα έρθει να διοικήσει τον Άρη και θα έφευγε ο Σκόρδας. Τώρα ο Σούπερ 3 τον θέλει, συναντήθηκαν και τα βρήκανε.»
Για το αν είχε συμμετοχή σε Δ.Σ. του Παναθηναϊκού:

«Αν υπάρχει σε καταστατικό ότι ήμουν σε Δ.Σ. έστω και σαν φιλοξενούμενος δείξτε το μου. Μόνο φιλική κουβέντα έχω κάνει με τον Πατέρα.»

Για την αδειοδότηση που δεν πήρε ο Άρης:

Εγώ είπα ότι και το θέμα της αδειοδότησης που με κατηγόρησαν είναι ένα από τα πιο σκοτεινά σημεία. Το γιατί δεν πήρε άδεια ο Άρης θα το δούμε μέσω του ελέγχου. Στο θέμα των συμβολαίων και των συμβιβασμών με τους παίκτες, υπήρχε ο φάκελος και δεν έλειπε ούτε μια υπογραφή. Είναι ένα κατόρθωμα αυτό και αυτό το έκανα γιατί θα έπαιρναν πίσω τα χρήματα τους».

Για την τωρινή κατάσταση στον Άρη:

«Άντε και παγώνουν οι πληρωμές, τι θα γίνει αν συνεχίσει ο Άρης να έχει μπάτζετ 1 εκατομμυρίου; Ο Άρης έχει καλούς νεαρούς παίκτες αλλά πρέπει να γίνουν προσθήκες. Αν είχε άλλους 3-4 παίκτες καλούς θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Έχουν γεμίσει ευθύνες τα νέα παιδιά. Τους ξεφωνίζουν κιόλας αν δεν έρχονται τα αποτελέσματα. Έτσι θα μεγαλώσει το πρόβλημα. Αν η ομάδα δεν είναι αξιοπρεπής και κινδυνεύει, ο κόσμος χάνει την υπομονή του»

Για το αν θα ερχόταν ξανά στον Άρη:

«Σε κάποιες κουβέντες είπα ότι εγώ για να γυρίσω πρέπει να φύγουν όλοι αυτοί. Και δεν εννοώ εκείνους που είναι στη Λέσχη. Η ομάδα δε μπορεί να προχωρήσει με την καλή διάθεση αν δε φύγουν οι Σκόρδες, δεν κλείσουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που βλάπτουν τον Άρη. Δεν πρόκειται να έρθει υγιής κατάσταση. Δε μπορεί να έρχονται κάποιοι να επενδύσουν και να βλέπουν τα λαμόγια και να μην τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους. Άκουσα μετά που έφυγα από τον Άρη πως εμφανίστηκαν κάποιοι κύριοι και είπαν να βάλουν κάποια χρήματα. Συνεχείς λοιδορήσεις από ένα ραδιόφωνο τους έκαναν να σταματήσουν την προσπάθεια».

Ο Άρης ανέβηκε από τη Β” εθνική και με παίκτες όπως Τούτα- Μπελέμ βγήκε 4Ος περπατώντας, μετά η ομάδα διαλύθηκε επειδή ο Σκόρδας είπε πως πρέπει να πηγαίνει για πρωτάθλημα. Αν ο Άρης είχε το σημερινό μπάτζετ το 2009 θα έκανε 16 εκατομμύρια έσοδα»;

Για το τι κάνει αφού έφυγε από τον Άρη και που εργάζεται:

«Έπρεπε να διαλέξω πολύ καλά μέσα από προτάσεις που μου έγιναν για να αναλάβω ομάδα Β΄ εθνικής. Είχα το προηγούμενο γεγονός στον Άρη που δεν μου επέτρεπε να δω με επιπολαιότητα την απόφαση. Θα ασχοληθώ με τις μεταγραφές σε ομάδες ως μάνατζερ αλλά όχι ως εκπρόσωπος παίκτη. Εγώ ναυλώνω πλοία στη Βραζιλία από το 1999».

Για το λόγο που χάλασε τη σχέση του με τον Λάμπρο Σκόρδα:

«Ρωτήστε τον ίδιο. Ο κύριος Σκόρδας αν θυμάστε παρουσίασε ένα πρωί τη σύμβαση της εταιρίας με μένα, τον Φερέρ, τον συνεργάτη του και τον ίδιο. Αυτή η εταιρία είχε σκοπό να αναλάβει το μάνατζμεντ και τα κέρδη να τα μοιραζόμασταν οι 4 μας. Όταν ο Σκόρδας περίμενε να του δώσει μετρητά ο Φερέρ και δεν του τα έδωσε , τότε διέλυσε την εταιρία 1 μήνα μετά. Και όταν πήγα να φύγω μου έκανε την πρόταση να αμείβομαι από την ΠΑΕ Άρης. Ο Σκόρδας ζητούσε 2 εκατομμύρια από τον Φερέρ. Και τότε είπε ότι έχει δεσμευτεί ο Φερέρ να φέρει τα χρήματα αλλά κάτι τέτοιο δεν υπήρχε στη σύμβαση. Σαν αιτιολογία ανέφερε αυτό, αλλά ο Φερέρ είχε πει απλά πως θα φέρει χορηγούς.

Όταν ο Σκόρδας άρχισε να αμφισβητείται, άρχισε να κλείνεται στον εαυτό του. Όταν έφυγε, χαρτιά που έπρεπε να υπάρχουν τα είχε πάρει μαζί του και τα λειτουργούσε μόνος του. Ρωτάει για τον Αμορόσο χωρίς να εξηγεί πως δεν τον πλήρωσε ποτέ. Ήξερε πως θα προσφύγει στη ΦΙΦΑ ο ποδοσφαιριστής και θα δικαιωθεί. Έκανε αστεία καταγγελία ότι έφυγε ο παίκτης ενώ ήταν απλήρωτος 3 μήνες.»

Για τις κατηγορίες ότι νοίκιαζε μερσεντές όποτε κατέβαινε στην Αθήνα:

«Η μερσεντές έβγαινε 50 ευρώ παραπάνω και την πλήρωνα εγώ τη διαφορά, ή μου τα κρατούσε η ΠΑΕ Άρης. Ήταν 150 ευρώ την ημέρα. Όταν πήγαινα ταξίδι στην Αθήνα έπρεπε να ήταν ευέλικτη η αλλαγή εισιτηρίου. Πάλι τη χρεωνόμουνα εγώ τη διαφορά. Ξέρετε πόσα χρήματα μου έχουν κρατήσει; 70.000 ευρώ, και με τηλέφωνα μαζί που τους λογαριασμούς μου τους κράτησε ο Άρης. Τον τελευταίο χρόνο δεν εισέπραξα χρήματα από την ΠΑΕ Άρης.

Ο Σκόρδας μου έδινε τα χρήματά μου, 150.000 ευρώ, τα οποία μου τα έδινε επί αποδόσει. Δεν μου πλήρωνε το ΙΚΑ και αν μπορεί ας μου αποδείξει ότι τότε δούλευα και έπαιρνα άλλα χρήματα. Δε γίνεται να μην έχεις μισθό ενώ δουλεύεις είναι κάπως παράξενο η παράδοξο».

Για τη φήμες που τον κατηγορούν ότι νοίκιαζε ακριβές σουίτες στα εκτός έδρας ματς:

«Αυτός που το είπε είναι κακόβουλος και βλάκας. Τη σουίτα στην παρέχει η φιλοξενούμενη ομάδα, όπως έγινε και στο Μάντσεστερ π.χ. Εγώ θεώρησα κάλο να υπάρχουν άτομα μαζί μας από την επίσημη ΠΑΕ. Απλώς οι άλλοι πηγαίνανε με τον κόσμο στις κερκίδες και όχι μαζί μου».

To Top