ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο κόσμος του Άρη επιστρέφει στο Παλέ

Ο Άρης υποδέχεται το Σάββατο τον Κολοσσό Ρόδου και ο κόσμος αναμένεται να κάνει το καθήκον του. Να γεμίσει το Παλέ και να δημιουργήσει μια ακόμα εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Οι κιτρινόμαυροι θέλουν να εξαργυρώσουν τη νίκη στο Περιστέρι με μια εξίσου καλή εμφάνιση απέναντι στους Ροδίτες. Και για να το πετύχουν αυτό ο κόσμος της ομάδας καλείται να στείλει μήνυμα στήριξης ενόψει των πλέι οφ.

Μην ξεχνάμε πως έχουν περάσει 40 ημέρες από τότε που ο Άρης είχε την υποστήριξη των φίλων του, οπότε αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για να βρεθούν μαζικά στο γήπεδο, το Σάββατο.

Ο κόσμος του Άρη “επιστρέφει” στο Παλέ!

Τα παιχνίδια με τον Κόροιβο και τον Πανιώνιο ανέβασαν ακόμα περισσότερο τον μέσο όρο προσέλευσης στο Αλεξάνδρειο για τους εντός έδρας αγώνες του Άρη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Goal” “σημαντική αύξηση προσέλευσης στα εντός έδρας παιχνίδια του Άρη καταγράφεται τους τελευταίους μήνες. Το εντυπωσιακό είναι πως αυτή η αύξηση, παρατηρήθηκε σε παιχνίδια που δεν θεωρούνται ιδιαίτερα “εμπορικά” όπως αυτά κόντρα σε Ρέθυμνο, Κόροιβο, ΚΑΟΔ και απέναντι στον τελευταίο της βαθμολογίας Πανιώνιο.

Ο Άρης μετά από εννιά εντός έδρας αγώνας (έδωσε και δυο παιχνίδια κεκλεισμένων θυρών απέναντι σε Κηφισιά και Κολοσσό Ρόδου) έχει συνολικά 22.323 εισιτήρια, με 2.480 θεατές μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση προσέλευσης έπαιξαν – όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που διαθέτει ο ΕΣΑΚΕ – οι συνεχόμενες νίκες των “κιτρίνων” απέναντι σε ΠΑΟΚ εντός και εκτός έδρας. Θυμίζουμε πως ο εξ αναβολής αγώνας της 2ης αγωνιστικής των δυο αιωνίων πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου με τον Άρη να κερδίζει 62-57, παιχνίδι στο οποίο σημειώθηκε το μοναδικό μέχρι στιγμής sold out της σεζόν (5.043 εισιτήρια), ενώ μια βδομάδα αργότερα(στις 7 Φεβρουαρίου) η ομάδα του Δ. Πρίφτη κέρδισε τον ΠΑΟΚ και στο κλειστό της Πυλαίας. Εκ τότε, οι εντός έδρας αγώνες του Άρη γίνονται σε …συνθήκες δυνατής έδρας απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Πολύ όμορφη μπασκετική ατμόσφαιρα βίωσαν όσοι έδωσαν το παρών στην τελευταία αναμέτρηση της ομάδας με τον Πανιώνιο, με τον κόσμο να μένει στις θέσεις του ακόμη και μετά το τέλος του αγώνα για να αποθεώσει παίκτες και προπονητή παρά την μέτρια σε γενικές γραμμές εμφάνιση του Άρη. 

Βέβαια, οι νίκες επί του ΠΑΟΚ δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ο κόσμος του Άρη επιστρέφει μαζικά στις εξέδρες. Η πορεία του Άρη κυρίως στον β΄ γύρο ήταν εντυπωσιακή γεγονός που φαίνεται κι από την βαθμολογία καθώς μετά από αρκετά χρόνια διεκδικεί ξανά την 3η θέση.

Αξίσει να σημειωθεί ότι πέρσι στους 9 πρώτους εντός έδρας ο Άρης είχε κόψει 16.879 εισιτήρια, κάτι που σημαίνει πως σημειώθηκε αύξηση κατά 6.000 περίπου εισιτηρίων. Είναι βέβαιο πως ο μέσος όρος προσέλευσης του κόσμου στο Nick Galis Hall,προσεχώς θα ανέβει ακόμη περισσότερο καθώς ο Άρης έχει να αντιμετωπίσει της επόμενες αγωνιστικές στην έδρα του στις 18 Απριλίου (για την 23η αγωνιστική) τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό”. 

Τα εισιτήρια του Άρη (σεζόν 2014-15)

Αγωνιστική\Αντίπαλος\Εισιτήρια

2η\ΠΑΟΚ\5.043

3η\Απόλλων Πατρών\1.994

5η\Κηφισιά\κεκλεισμένων(λόγω τιμωρίας)

7η\Κολοσσός Ρόδου\κεκλεισμένων(λόγω τιμωρίας)

9η\ΑΕΚ\1.723

11η\Τρίκαλα\1.686

13η\Ρέθυμνο\2.550

14η\Πανελευσινιακός\1.258

17η\ΚΑΟΔ\2.373

19η\Κόροιβος\2.804

21η\Πανιώνιος\2.892

ΣΥΝΟΛΟ: 22.323 εισιτήρια

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ: 2.480 εισιτήρια

To Top