Ο κύβος ερρίφθη: Τα δυο πρώτα μέρη που θα γίνει υποχρεωτική η διπλή μάσκα (video)

Το ακούμε μέρες καθώς υπάρχει στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων εδώ και καιρό. Τώρα όμως που τα πράγματα έχουν ζορίσει ακόμα περισσότερο και ο κίνδυνος των μεταλλάξεων είναι εδώ, είμαστε ένα βήμα πριν τη λήψη της απόφασης να γίνει υποχρεωτική η διπλή μάσκα. Σε δυο τουλάχιστον μέρη. Στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το μέτρο της διπλής μάσκας αφενός θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, αφετέρου θα αναγκάσει και αυτούς που δεν φορούν σωστά την απλή μάσκα, να τη βάλουν.

Την πρώτη γεύση για το μέτρο που έρχεται έδωσε ο καθηγητής, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο Θέμα 104,6:

«Έχει αρχίσει και συζητιέται το θέμα της διπλής μάσκας και όχι μόνο στους κλειστούς χώρους, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ και λοιπά.

Σε αυτούς τους χώρους μια πιο έξυπνη τακτική στη χρήση μάσκας συζητιέται και παγκοσμίως. Θα μπορούσε λοιπόν να συστήσει κανείς τη χρήση αυτής της λεγόμενης διπλής μάσκας, μια χειρουργική μάσκα από μέσα και απ’ έξω μια υφασμάτινη, ούτως ώστε να καλύπτει πλήρως και να εμποδίσει την είσοδο των σταγονιδίων.

Σε αυτούς τους κλειστούς χώρους η χρήση τέτοιου είδους μάσκας είναι χρήσιμη και προφυλάσσει σε ένα ποσοστό. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να ελαττώσουμε την πιθανότητα μετάδοσης».

To Top