ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Κώστας Μέξας σκιαγραφεί στο PRESSARIS τον Μήτρου-Λονγκ: “Καλή κίνηση για τον Άρη”

Ο Κώστας Μέξας ήταν αυτός, που έφερε στην Ελλάδα τον Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ, στα τέλη του Ιουλίου του 2020, ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο 25χρονος γκαρντ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, μετά την τελευταία του σεζόν στο ΝCAA, με το πανεπιστήμιο Νεβάδα Λας Βέγκας. Ο τεχνικός του Ιωνικού, μιλώντας στο PRESSARIS, σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ του νέου παίκτη του Άρη, χαρακτηρίζοντας καλή κίνηση για τους κίτρινους την έλευσή του στην ομάδα.   

Ο Κερκυραίος προπονητής τόνισε αρχικά ότι ο Μήτρου-Λονγκ είναι ένας παίκτης, ο οποίος έχει την ικανότητα να αγωνιστεί και στις δυο θέσεις των γκαρντς, αυτό δήλαδη, που αναζητούσε ο Γιάννης Καστρίτης. “Καταρχάς, πρόκειται για ένα παιδί, με καλή νοοτροπία. Είναι παιδί, που μπορεί να ακούσει τον προπονητή και να ακολουθήσει πράγματα. Θεωρώ πως έχει σίγουρα ωριμάσει από τότε που έπαιζε στον ΠΑΟΚ. Μπορεί να παίξει και στις δυο θέσεις των γκαρντς. Έχει ικανότητα και στο ένας εναντίον ενός, αλλά και στο σουτ, σε ό,τι αφορά την επίθεση. Έχει καλό drive και μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις kick out για τους συμπαίκτες του”. 

Παρότι ο ομογενής γκαρντ δεν ξεπερνά τα 187 εκατοστά, είναι σε θέση να προσφέρει σημαντικές βοήθειες και στην άμυνα. “Έχει την ικανότητα να πιέσει πολύ καλά στην μπάλα και παρόλο που του λείπει το size (μέγεθος), να είναι αποτελεσματικός και να βοηθήσει την ομάδα του και σ’ αυτό το κομμάτι. Επίσης, είναι πολύ καλός στο fast break, του αρέσει το γρήγορο παιχνίδι. Κάποιες φορές το παρακάνει λίγο με την τρίπλα, αλλά νομίζω όσο ωριμάζει και βελτιώνεται, θα τον βελτιώσει και αυτό τον τομέα”. 

Εν κατακλείδι, ο Μέξας πιστεύει ότι ο Άρης προσθέτει στο ρόστερ του έναν παίκτη, γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας,  οποίος θα του δώσει πράγματα. “Νομίζω ο Άρης έχει κάνει μια καλή κίνηση, με ένα παιδί που ξέρει τη Λίγκα κι έχει πάρει τον αέρα της. Δεν θα χρειαστεί καθόλου χρόνο προσαρμογής. Δεν είναι τόσο δημιουργικός όσο ο Χάγκινς, ειδικά στο φετινό πρωτάθλημα, όμως μπορεί να κάνει αρκετά πράγματα καλά και να βοηθήσει τον Άρη στη συνέχεια του πρωταθλήματος”.             

To Top