Ο Κώστας Παπαδόπουλος για την υπόθεση του άρθρου 99

O νομικός Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε μεταξύ άλλων για την εκδίκαση του άρθρου 99 που θα γίνει σε τρεις ημέρες, όλα τα σενάρια σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση ή όχι και για το τι ακριβώς γνωρίζει ο ίδιος για την αίτηση.

Αναλυτικά η συνέντευξη στα “Α.Ν. 98,7”:

 Τρεις ημέρες μένουν για την εκδίκαση του άρθρου 99 και φαίνεται ότι προέκυψαν κάποιες διαφωνίες μεταξύ της διοίκησης. Είναι αλήθεια;

Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ της διοίκησης. Αυτοί που είχαν αναλάβει την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99, θα συζητήσουν και την αίτηση. Θα κάνουν ό,τι χρειαστεί, θα ζητήσουν διατήρηση της δοθείσας προσωρινής διαταγής, θα συνεχίσουν δηλαδή την υπόθεση. Δεν αναβλήθηκε και δεν ανακλήθηκε ποτέ. Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, δε μπορεί κανένας άλλος να χειριστεί την υπόθεση.

 Υπάρχει μία εκτίμηση με δηλώσεις ενός εκ των νομικών, του κ. Αργυριάδη, ότι η νέα διοίκηση της ΠΑΕ Άρης είναι σύμφωνη ως προς τον τρόπο που έχει χειριστεί η όλη υπόθεση, εδώ και 6-7 μήνες. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Στην πλάτη του Άρη, παιχνίδια δε θα γίνουν και δεν είναι σωστό να γίνουν. Το ζητούμενο δεν είναι πώς έχει εκφραστεί ο καθένας κατά καιρούς για το θέμα. Σκοπός είναι να εκδικαστεί η υπόθεση και να διατηρηθεί η δοθείσα προσωρινή διαταγή. Ο Άρης βρίσκεται υπ’ ατμόν, οπότε πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη για να μπορέσουμε να τον σώσουμε. Σε αυτή τη φάση και αυτή τη χρονική στιγμή, δεν είναι δυνατό ούτε να προβάλουμε το προσωπικό μας συμφέρον ούτε τίποτα άλλο. Αυτό που πρέπει να γίνει, θα γίνει.

 Δηλαδή, οι άνθρωποι που ανέλαβαν τις διαδικασίες, θα αναλάβουν και την ευθύνη;

Ακριβώς. Θα ζητήσουν διατήρηση της δοθείσας προσωρινής διαταγής και αν τα καταφέρουν, μπράβο τους.

 Πιστεύετε ότι ο φάκελος του Άρη, μπορεί να έχει τύχη στην εκδίκαση στις 12 Απριλίου;

Δεν τον γνωρίζω το φάκελο, είδα μόνο μία αίτηση. Όπως πολύ καλά γνωρίσετε, εμένα μου αφαιρέθηκε η εντολή, έγινε άλλο δικόγραφο. Δεν είχα επαφή με κανέναν από τους συναδέρφους, οπότε δεν μπορώ να πω.

 Μπορείτε να κάνετε κάποια εκτίμηση σχετικά με την αίτηση που είδατε;

Εύχομαι το καλύτερο για τον Άρη.

 Θεωρείται ότι οι όροι θα μπορούσαν να είναι πιο ευνοϊκοί όσον αφορά και τα ποσοστά των πιστωτών που εμφανίζονται, τη στιγμή που ο Άρης έχει καταβάλει εκατομμύρια στην εφορία;

Αυτή τη χρονική στιγμή, ευχής έργον θα είναι να μπορέσουμε να πετύχουμε τη διατήρηση της δοθείσας προσωρινής διαταγής, έτσι ώστε ο Άρης να μπορέσει να μείνει σε καθεστώς προστασίας μέχρι να εκδοθεί απόφαση. Και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική γιατί έτσι εξυπηρετείται καλύτερα το συμφέρον του Άρη. Εύχομαι οι συνάδερφοι να τα καταφέρουν.

 Υπάρχει περίπτωση να μην εγκριθεί η διαδικασία;

Σε αυτή τη περίπτωση, θα αναλάβουμε εμείς.

 Σε μια τέτοια περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η προσωρινή διαταγή;

Φυσικά δε θα υπάρχει προσωρινή διαταγή, αν η απόφαση είναι απορριπτική.

 Η απόφαση πότε θα βγει;

Δε θα βγει αυθημερόν, θα βγει μετά από 40-50 ημέρες. Επομένως, υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο ακόμη και σε περίπτωση απορριπτικής απόφασης. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η ομάδα θα παραμείνει υπό το καθεστώς προστασίας.

 Σε περίπτωση αρνητικής απόφασης, δικαιούται ο Άρης να καταθέσει άλλη αίτηση;

Ναι, θα καταθέσουμε άλλη αίτηση. Θα κινηθεί όλη η διαδικασία από την αρχή με νέα δεδομένα και νέα εκτίμηση των πραγμάτων. Έχουμε  το δικαίωμα να το κάνουμε. Δε θα αφήσουμε τον Άρη έτσι.

To Top