Ο Λεβαντόφσκι είχε τη λύση για την Μπάγερν

Ο Λεβαντόφσκι σκόραρε δις κι έδωσε τη νίκη στην Μπάγερν Μονάχου κόντρα στην Ντόρτμουντ με 3-2 μπροστά σε μόλις 15.000 οπαδούς των γηπεδούχων ελέω κορωνοϊού.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Μπορούσια, που προηγήθηκε στο 5ο μόλις λεπτό. Σκόρερ ο Μπραντ, που… ζάλισε την άμυνα των Βαυαρών μετά από εξαιρετική μπαλιά του Μπέλιγχαμ και έκανε το 1-0. Η χαρά της Ντόρτμουντ κράτησε λιγότερο από ένα πεντάλεπτο, καθώς στο 9’ ήρθε η ισοφάριση από τον συνήθη ύποπτο, Λεβαντόφσκι, που πλάσαρε ψύχραιμα ύστερα από συνεργασία με τον Μίλερ σε αντεπίθεση. Κι ενώ φαινόταν πως θα πάμε στο ημίχρονο δίχως προβάδισμα, ήρθε ένα ακόμη λάθος στην άμυνα της ομάδας του Μάρκο Ρόζε να δώσει την ευκαιρία στον Κομάν να βρει επιτέλους δίχτυα, κάνοντας το 2-1 με σουτ μέσα από την περιοχή στο 44’.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο: Με γκολ για την Ντόρτμουντ! Σκόρερ αυτή τη φορά ο Χάαλαντ (48′), που έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Νόιερ με εκπληκτικό, φαλτσαριστό πλασέ από τα αριστερά. Κι ενώ το ματς έδειχνε πως πήγαινε για ισοπαλία, με την Μπάγερν να έχει ώρα να απειλήσει, ήρθε ένα λάθος του Χούμελς μετά από εκτέλεση κόρνερ να φέρει πέναλτι για χέρι, με τον Λεβαντόφσκι να ευστοχεί για το τελικό 3-2 στο 77’!

Ντόρτμουντ (Μ. Ρόζε): Κόμπελ, Μενιέ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο (82’ Σουλτς), Μπέλιγχαμ, Τζαν, Νταχούντ (60’ Μάλεν), Μπραντ (69’ Βολφ), Χάαλαντ (82’ Τίγκες), Ρόις.

Μπάγερν Μ. (Γ. Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ (74’ Ζίλε), Ντέιβις, Τολισό, Γκορέτσκα (65’ Μουσιάλα), Κομάν (88’ Νιανζού), Μίλερ, Σανέ (65’ Γκνάμπρι), Λεβαντόφσκι.

To Top