Ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ξανά ιστορία (video-photo)

Μια  ασίστ για το 1-0 του Νεϊμάρ, μία…απλή προσπάθεια για το πρώτο του γκολ (4-0), και ένα ανάποδο ψαλίδι -το πρώτο στην καριέρα του σε επίσημο επαγγελματικό παιχνίδι-, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (5-0) στη χθεσινή πρεμιέρα της Παρί Σεν Ζερμέν στη Ligue 1, επί της Κλερμόν.

Ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ξανά ιστορία,  αφού με το δεύτερο γκολ του ισοφάρισε τον Ρομάριο ως ο τρίτος κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία σύμφωνα με την Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου (IFFHS), φτάνοντας τα 772 επίσημα γκολ στην επαγγελματική του καριέρα, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Marca.

Σύμφωνα με την IFFHS, τον ξεπερνούν μόνο ο μυθικός Τσεχο-αυστριακός Γιόζεφ Μπίτσαν (805) και ο Κριστιάνο Ρονάλντο (815), που καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Ο Πελέ είναι ο τέταρτος με 767 γκολ σε 831 αγώνες

Ο Μέσι έχει σημειώσει τα 772 γκολ του-56 χατ τρικ- σε 976 παιχνίδια, μοιάζοντας επίσης 332 ασίστ, διάστημα όπου έχει πανηγυρίσει  40 τίτλους.
«Πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος, πρώτος θρίαμβος», έγραψε ο Λιονέλ Μέσι στο instagram  λίγο μετά τη νίκη επί της Κλερμόν και ανέβασε μια φωτογραφία στο αεροπλάνο της επιστροφής στην πρωτεύουσα, με τον φίλο του Νεϊμάρ, όπως δημοσίευσε η ισοτσελίδα της  εφημερίδας της Αργεντινής Ole.

Ευχαριστημένος ο είπε ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ, μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Αργεντινού διεθνή επιθετικού, παραδέχθηκε  ότι «όταν ο Λιονέλ χαμογελά, χαμογελάει και η ομάδα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo Messi (@leomessi)

To Top