Ο λόγος που ο Έμερι είπε «όχι» στη Μπάγερν και ανανέωσε με την Άστον Βίλα

Η Μπάγερν Μονάχου είχε βάλει ψηλά στη λίστα της, την περίπτωση του Ουνάι Έμερι, ενόψει της νέας σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο Λόταρ Ματέους ενημέρωσε τον προπονητή της Άστον Βίλα για τον ρόλο της τεχνικής ηγεσίας στη Μπάγερν Μονάχου, αφού ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν απέρριψε την ευκαιρία.

Δεδομένων των όσων έχει καταφέρει ο Έμερι στην Άστον Βίλα από τότε που διορίστηκε στον ρόλο το 2022, ήταν φυσικό να προκύψουν φήμες όπως αυτές. Ωστόσο, ο Ισπανός θα παραμείνει αναμφίβολα συγκεντρωμένος στο καθήκον που έχει, καθώς θέλει να εξασφαλίσει τόσο το Champions League όσο και το τρόπαιο του Europa Conference League με την ομάδα του πριν από το τέλος της σεζόν 2023-24.

Μάλιστα, πριν από μερικές εβδομάδες ο Ουνάι Έμερι έβαλε τέλος στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί στο τέλος της σεζόν κι ανανέωσε τη συνεργασία του με την Άστον Βίλα, την αντίπαλο του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League, έως το 2027!

Οπως αποκαλύφθηκε μάλιστα, ο Ουνάι Έμερι είχε τις επιφυλάξεις του για την Μπάγερν καθώς ο σύλλογος δεν τείνει να παραχωρήσει την εξουσία σε έναν προπονητή, να του δώσει την εξουσία που θέλει ο Βάσκος τεχνικός και να έχει και το δικό του επιτελείο. Ο Έμερι θεωρήθηκε επίσης επιφυλακτικός με τη δημόσια φύση ορισμένων από τα στελέχη της Μπάγερν και την προθυμία τους να μεταδώσουν απόψεις και παράπονα δημόσια.

Ετσι, απέρριψε το ενδεχόμενο να αναλάβει τους Βαυαρούς και παρέμεινε στο τιμόνι της Άστον Βίλα. Ο Έμερι αντικατέστησε τον Στίβεν Τζέραρντ το 2022, έχοντας κερδίσει το Europa League την προηγούμενη χρονιά με τη Βιγιαρεάλ. Αυτή ήταν η τέταρτη κατάκτηση του στη δεύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση για τον Έμερι που σήκωσε το τρόπαιο άλλες τρεις φορές με τη Σεβίλλη.

To Top