ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Λόκο Αμπρέου έβαλε τίτλους τέλους σε μια τεράστια καριέρα 26 ετών!

Ένας ωραίος τρελός δεν πρόκειται να παίξει ξανά ποδόσφαιρο! Ο Σεμπάστιαν Λόκο Αμπρέου, που τίμησε τη φανέλα του Άρη έστω για ένα μόνο εξάμηνο, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 44 ετών και το όνομά του μέσα στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!

Την περασμένη Παρασκευή ο Αμπρέου αγωνίστηκε για τελευταία φορά, στο παιχνίδι της Σάουθ Αμέρικα, της 31ης ομάδας στην καριέρα του.

“Τελείωσα (την καριέρα μου) παίρνοντας όλα όσα θα μπορούσα να φανταστώ στη Μίνας (πόλη κατάγωγής του) μικρός και πλέον δεν έχω κάτι άλλο να δώσω. Τα έδωσα όλα και το να είμαι ικανός να πάρω αυτή την απόφαση με δύναμη, ενεργός στα 44 μου χρόνια και με την ομάδα σε καλό σημείο, είναι ο καλύτερος τρόπος”, είπε ο Αμπρέου.

Ντεμπούτο έκανε στις 4 Ιουνίου 1995. Ολοκλήρωσε μια καριέρα 26 ετών και 6 ημερών και το έκανε κόντρα στη Λίβερπουλ, την ίδια ομάδα με την οποία είχε ντεμπουτάρει επαγγελματικά!

Αγωνίστηκε εκτός από τον Άρη σε Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ, Σαν Λορένζο, Λα Κορούνια, Γκρέμιο, Τέκος, Νασιονάλ, Κρουζ Αζούλ, Αμέρικα, Ντοράδος, Μοντερέι, Σαν Λουίς, Τίγκρες, Ρίβερ Πλέιτ, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Σοσιεδάδ, Μποταφόγκο, Φιγκουεϊρένσε, Ροζάριο Σεντράλ, Αούκας, Σολ ντε Αμέρικα, Σάντα Τέκλα, Μπανγκού, Σεντράλ Εσπανιόλ, Πουέρτο Μοντ, Άουνταξ Ιταλιάνο, Μαγκαγιάνες, Ρίο Μπράνκο, Μπόστον Ρίβερ, Αθλέτικ Κλαμπ, Σάουθ Αμέρικα.

Με αυτές τις ομάδες έσπασε το ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες ομάδες στην καριέρα ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Με την Εθνική Ουρουγουάης μέτρησε 70 συμμετοχές και 26 γκολ. Συμμετείχε σε δύο Μουντιάλ και ήταν πρωταθλητής Λατινικής Αμερικής με την Σελέστε το 2011.

To Top