ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Μάντζιος για την πορεία του Άρη και το ενδεχόμενο συνεργασίας με Μυροφορίδη

O Άκης Μάντζιος, τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης και παλαίμαχος άσος του Άρη, κλήθηκε να σχολιάσει τους παράγοντες που έφταιξαν και ο Άρης δεν μπόρεσε να ανέβει στην Σούπερ λίγκα.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Μετρόπολις”:

Για το τι δεν πήγε καλά και δεν ανέβηκε ο Άρης: «Δεν είμαι ο αρμόδιος για να πω τι φταίει, πρέπει να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι σε αυτό που θα πούμε. Εγώ είμαι απ’ έξω, δεν μπορώ να ξέρω πως ξεκίνησε η χρονιά, τι λάθος έγινε, αυτό θα απασχολήσει την οικογένεια του Άρη. Να βρουν τι φταίει και δεν υλοποιήθηκαν οι στόχοι. Το σίγουρο είναι όμως, όπως είχα πει, ότι όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Football League, ότι το μεγάλο φαβορί ήταν ο Άρης. Προφανώς κάτι πήγε στραβά».

Για το αν ο Άρης ήταν κατώτερος αγωνιστικά από Απόλλωνα και Λαμία: «Ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει. Όταν είσαι σε έναν μαραθώνιο 33 αγωνιστικών, εγώ θα μιλήσω για την ομάδα μου, και είσαι συνέχεια στην κορυφή ή στην πρώτη δυάδα, δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Νομίζω θα περίμενα καλύτερη εικόνα και μεγαλύτερη διάρκεια αγωνιστικά από τον Άρη, γιατί είχε ένα ρόστερ πάρα πολύ καλό και πολλά παιδιά που έχουν παίξει Superleague. Δυστυχώς όμως το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, θέλει να έχεις διάρκεια, να μην έχεις αγωνιστικά προβλήματα. Νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει ένας συνδυασμός. Με παιδιά που να γνωρίζουν την Football League καλύτερα, αλλά νομίζω ότι έχει ο Άρης παίκτες πολύ καλού επιπέδου που ίσως και με αυτό το ρόστερ να μπορούσε να βγει κατηγορία».

Για το αν ο τίτλος του φαβορί ήταν παγίδα για τον Άρη: «Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο αυτό είπα. Ότι και λόγω ονόματος, ιστορίας, δυναμικής και ρόστερ, το φαβορί ήταν ο Άρης. Και ο ΟΦΗ νομίζω λόγω ονόματος. Και μετά ακολούθησαν ο Απόλλωνας, η Λαμία, τα Τρίκαλα που είχανε εξαιρετικές ομάδες. Σίγουρα, όταν βλέπεις στην διάρκεια, γιατί εγώ δεν ήμουν απ’ την αρχή, πήγα τον Ιανουάριο στον Απόλλωνα, όταν παρακολουθείς, μπορούσες να δεις κάποιες αδυναμίες των ομάδων. Ειδικά στον Άρη, στα πρώτα παιχνίδια, ενώ είχε καλούς παίκτες, κάτι δεν έβγαινε σωστά στον αγωνιστικό χώρο».

Για το αν συμμερίζεται την άποψη ότι στον Άρη υπήρξε έλλειψη αγωνιστικού πάθους: «Δεν έχω εικόνα από πολλά παιχνίδια, δεν μπορώ να πάρω θέση στο κομμάτι αυτό, να δω αν είχε η ομάδα πάθος, αν έπαιζε με ψυχή. Σίγουρα, όταν κάνεις έναν προγραμματισμό το καλοκαίρι, επειδή είναι ομαδική δουλειά, ευθύνη έχουν όλοι».

Για το ενδιαφέρον του Άρη για τον Μυροφορίδη με τον οποίο συνεργάστηκε στον Απόλλωνα: «Πληροφορία είναι. Αυτή την ενημέρωση έχω και εγώ. Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχει μια πετυχημένη χρονιά, υπήρχε μία καλή συνεργασία από την αρχή με τον κ. Μυροφορίδη, με την διοίκηση, την εξελίξαμε από τον Γενάρη και μετά μαζί, είχαμε ένα τετράμηνο πολύ καλό, δεν γνωρίζω τι θα γίνει την επόμενη μέρα».

Για τον αν η συνεργασία του Άρη με τον Μυροφορίδη συνιστά επιτυχία: «Η πορεία του έχει δείξει ότι είναι ένας πετυχημένος τεχνικός διευθυντής σε αυτό που κάνει, έχει πετύχει δύο ανόδους με τον Απόλλωνα και μία με τον Ηρακλή».

Για το αν θα συνεχίσει στον Απόλλωνα ή θα αποτελέσει εν δυνάμει λύση για τον Άρη: «(γέλια), όχι έχω συνεργασία με την ομάδα του Απόλλωνα, κάναμε συμβόλαιο για ενάμιση χρόνο σε περίπτωση που η ομάδα έβγαινε Superleague, οπότε θα προγραμματίσουμε την επόμενη μέρα με την ομάδα του Απόλλωνα, να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί την νέα χρονιά».

To Top