ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μάντζιος, τα “σκυλιά του πολέμου” και η ανάγκη ενίσχυσης

Ο Τάσος Πακλατζής δημοσιογράφος της ΕΡΤ σχολιάζει στο PRESSARIS την επικαιρότητα, με αφορμή όλα όσα έγιναν στον Άρη, αλλά και τη συνέχεια της προσπάθειας.

Σε μια προβληματική χρονιά όπως εξελίσσεται για τον Άρη, ο Άκης Μάντζιος καλείται να βγάλει αγωνιστικούς… λαγούς από το καπέλο τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη.

Το “δις εξαμαρτείν” αναφορικά με τον προγραμματισμό και την ενίσχυση της ομάδας το καλοκαίρι, ανέδειξε από νωρίς τα προβλήματα με τα γνωστά αποτελέσματα. Το ζητούμενο ωστόσο δεν είναι τι έγινε, αλλά ποιος είναι ο παράγοντας που μπορεί να αλλάξει τα πεπραγμένα.

Με άλλα λόγια, η διοίκηση έχει τις δικές της πιθανότητες να διορθώσει καταστάσεις μέσα στη διάρκεια της σεζόν, πράγμα καθόλου εύκολο. Οι αδυναμίες του φετινού Άρη είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού. Μεταγραφές τύπου Πάβισιτς, Τσούρασεκ, Ματαρίτα, είναι το λιγότερο αναποτελεσματικές μέχρι στιγμής, την ώρα που υπάρχει ακόμα μια κατηγορία νεοφερμένων (Κάρλσον, Σαβέριο, Ζουλ, Μενέντες) που είτε ακόμα δεν είχαν την ευκαιρία να βρουν ρυθμό είτε είναι τραυματίες επί μακρόν!

Ο προπονητής του Άρη «ανακατεύοντας» το ρόστερ αναζητάει τη χαμένη ποιότητα που είχε στα χέρια του προ διετίας. Ουσιαστικά ψάχνει τα «σκυλιά του πολέμου» που του έδιναν στην προηγούμενη θητεία του μια σιγουριά -εκτός των άλλων- στον τομέα της ψυχολογικής υποστήριξης, πέρα από την ικανότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι επίσης φανερό πως… βαφτίζεται το κρέας ψάρι και το αντίθετο. Προκειμένου να βρεθεί η απαιτούμενη σταθερότητα στο πιο κρίσιμο διάστημα της χρονιάς (πρωτάθλημα Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και πάλι ΑΕΚ κύπελλο) είναι αναγκαίο να δουλέψουν όλα ρολόι. Φυσικά τίποτα δεν τελειώνει πρόωρα, όμως οι συνθήκες απαιτούν αλλαγή ρότας.

Ο Άρης έχει την ανάγκη ενίσχυσης. Οι θέσεις είναι γνωστές. Το θέμα είναι κατά πόσο θα «γεμίσουν» με ποιότητα οι γραμμές της ομάδας που δείχνουν ευάλωτες, άνευρες και πολλές φορές αναποτελεσματικές. Η σκυτάλη περνάει ξεκάθαρα στα χέρια του Θόδωρου Καρυπίδη, καθώς από τη δική του διάθεση για μεταγραφές (όχι απλά αναζήτηση από άλλη δεξαμενή όπως αυτή των ελεύθερων) θα έχει την ευκαιρία του να γυρίσει το παιχνίδι δίνοντας πάλι όραμα στον κόσμο.

To Top