Ο Μάρκος Αλόνσο αποφάσισε να μην γονατίζει πριν τα ματς

Ο Μάρκος Αλόνσο, αποφάσισε να σταματήσει να γονατίζει πριν από τα ματς, με τον ίδιο ωστόσο να τονίζει ότι θα δείχνει την αντίθεσή του στο ρατσισμό με διαφορετικό τρόπο.

Οι παίκτες και των 20 συλλόγων της Premier League συνεχίζουν να γονατίζουν πριν από τους αγώνες της τρέχουσας σεζόν, για να τονίσουν την αντίθεσή τους στο ρατσισμό. Ωστόσο, ο Μάρκος Αλόνσο, δεν θα γονατίζει από εδώ και στο εξής καθώς πιστεύει ότι έχει χαθεί η σημασία με αυτή την κίνηση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα φαινόμενα ρατσισμού που παρατηρούνται στον αθλητισμό και όχι μόνο.

«Είμαι ενάντια στον ρατσισμό και σε κάθε είδους διάκριση. Προτιμώ απλώς να δείχνω στο σήμα της φανέλας που γράφει “Όχι στον ρατσισμό”, όπως κάνουν σε άλλα αθλήματα και ποδόσφαιρο σε άλλες χώρες. Προτιμώ να το κάνω με αυτόν τον τρόπο και φυσικά να πω με αυτόν τον τρόπο ότι είμαι κατά του ρατσισμού και σέβομαι τους πάντες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 30χρονος Ισπανός μπακ της Τσέλσι.

Ετσι, ο Μάρκος Αλόνσο γίνεται ο δεύτερος ποδοσφαιριστής Premier League, μετά τον Γουλφρίντ Ζαχά της Κρίσταλ Πάλας που δεν θα γονατίζει μαζί με τους υπόλοιπους, στην καθιερωμένη συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού.

To Top