Ο μέντορας του Βελλίδη μιλάει για τον… Μάρκο

Ο Μάρκος Βελλίδης, είναι ένα από τα κέρδη του Άρη. Οι επεμβάσεις του στο ματς με την Ξάνθη, κράτησαν την ομάδα του στο παιχνίδι. Ο άνθρωπος που τον… «ανακάλυψε» είναι ο Δημήτρης Νιαρχάκος ο οποίος σήμερα κατέχει τη θέση του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα.
Ο Νιαρχάκος  μίλησε στο σάτι της συνδρομητικής τηλεόρασης, το Novasports.gr .
Αλλωστε ο ίδιος ο Βελλίδης τον έχει χαρακτηρίσει ποδοσφαιρικό του πατέρα: « Πράγματι, με τον Μάρκο έχω μια ιδιαίτερη σχέση, τον θεωρώ δικό μου παιδί και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαίρομαι για την εξέλιξή του. Τον γνώρισα, αν θυμάμαι καλά, το 2005 στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, όταν και διέκρινα το ταλέντο του. Την επόμενη χρονιά εγώ έφυγα για την Κέρκυρα και αυτός πήγε δανεικός στο Κορωπί. Πριν από 3 χρόνια θέλησε να γυρίσει στη Καστοριά και εκεί ανέλαβα την καθοδήγησή του, διότι δεν ήθελα να χαθεί ένα τόσο μεγάλο ταλέντο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον έστειλα στον Διαγόρα όπου έβγαλε μάτια στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής».

Ο κ. Νιαρχάκος, συνεχίζοντας, αποκαλύπτει μια άγνωστη πτυχή της ιστορίας του Βελλίδη: « Το καλοκαίρι που πήρε μεταγραφή στον Αρη, βρεθήκαμε στα Γιάννενα μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣ τον κ. Χριστοβασίλη ο οποίος ήταν διατεθειμένος, μετά από δική μου εισήγηση, να τον πάρει στην ομάδα. Εκρινα, όμως, πως θα ήταν καλύτερο για τον Μάρκο να πάει στον Αρη, δίπλα στον καλύτερο τερματοφύλακα της Ελλάδας, τον Σηφάκη. Ετσι κι έγινε! Βεβαίως αντιλαμβάνεστε τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει σε μένα, επαγγελματικά, όντας μέλος του ΠΑΣ, μια τέτοια ενέργεια, όμως μπροστά στο καλό του, δεν το λογάριασα».

Είναι ο Βελλίδης, έτοιμος για το άλμα; Ο Νιαρχάκος, απαντά: «Εκατό τοις εκατό! Ο Μάρκος έχει το ποδοσφαιρικό θράσος και τα προσόντα που χρειάζονται για να κάνει μεγάλη καριέρα. Επιπλέον είναι δουλευταράς και εκτιμά κάποια πράγματα περισσότερο από τον καθένα, γιατί προέρχεται από φτωχή οικογένεια και καταλαβαίνετε όλοι τι εννοώ. Θεωρώ πως πολύ σύντομα θα χτυπήσει την πόρτα της εθνικής».

Οσο για τον συναγωνισμό με τον Γιακούποβιτς; « Δεν θέλω να υποτιμήσω τον Γιακούποβιτς, αλλά επειδή τον έχω δει ένα χρόνο στο Βόλο, θεωρώ πως ο Μάρκος είναι πολύ καλύτερος. Αλλά θα του κάνει καλό και αυτός ο συναγωνισμός».

Και ο Νιαρχάκος, καταλήγει απευθυνόμενος, δημόσια, στον Βελλίδη: «Θέλω να του πω να συνεχίσει έτσι και η οριστική καταξίωση είναι θέμα χρόνου. Είναι, πλέον, έτοιμος για την κορυφή!».

To Top