Ο Μέσι θέλει να καταρρίψει κι άλλο ρεκόρ, να σκοράρει απέναντι στη Βραζιλία

Ο Λιονέλ Μέσι συνεχίσει να γράφει ιστορία. Είναι ήδη ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της εθνικής Αργεντινής, με 106 γκολ. Είναι ήδη, επίσης, στα Μουντιάλ, με 13 γκολ.

Και μετά τα δύο που σημείωσε στη Λίμα κόντρα στο Περού, ο Λιονέλ Μέσι έγινε πρώτος σκόρερ στα προκριματικά της Νότιας Αμερικής, με 31 γκολ, ξεπερνώντας κατά δύο τον φίλο του Λουίς Σουάρες.

Έχοντας γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στο Κατάρ, ο Λιονέλ συνεχίζει να…ρίχνει τα ρεκόρ σαν ντόμινο. Ωστόσο, έχει ακόμα προκλήσεις να ξεπεράσει με την Αργεντινή.

Μία την εκπλήρωσε στη Λίμα. Δεν είχε σκοράρει ποτέ γκολ εναντίον του Περού στα προκριματικά και το έκανε δύο φορές.

Και τώρα, με τη Βραζιλία στον ορίζοντα, του παρουσιάζεται μια άλλη πρόκληση, αφού ακόμα δεν έχει καταφέρει να σκοράρει εναντίον της «Σελεσάο» σε μια προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως αναφέρει σχετικά η εφημερίδα της Αργεντινής «Ole».
Ο Μέσι έχει αντιμετωπίσει 13 φορές τη Βραζιλία και σημείωσε πέντε γκολ. Ποτέ όμως στα προκριματικά.
Επομένως, στις 22 Νοεμβρίου, ακριβώς στο «Μαρακανά», όπου κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο που τόσο επιθυμούσε με την εθνική ομάδα, θα αντιμετωπίσει ένα άλλο ορόσημο.

Ο Λιονέλ Μέσι στη Λίμα έγινε ο πρώτος παίκτης της εθνικής Αργεντινής που σκόραρε εναντίον οκτώ διαφορετικών αντιπάλων σε προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Του μένει μόνο η Βραζιλία. Και αυτός θα είναι ένας από τους μεγάλους στόχους του για το υπόλοιπο του έτους.

Η Βολιβία είναι η εθνική ομάδα που έχει υποφέρει περισσότερο από κάθε άλλη στη ζώνη της Νότιας Αμερικής, με οκτώ γκολ σε 11 αγώνες. Ακολουθεί ο Ισημερινός, με επτά σε εννέα παιχνίδια. Και η τρίτη είναι η Ουρουγουάη, ο επόμενος αντίπαλος της Αργεντινής, στις 17/11 στην Κόρδοβα, με έξι σε 12 αγώνες. Οι υπόλοιπες: Χιλή (5 σε 11), Βενεζουέλα (5 σε 11), Παραγουάη (5 σε 13), Βραζιλία (5 σε 13), Κολομβία 3 σε 11) και Περού (2 σε 9).

To Top