ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Μέσι σάρωσε τα βραβεία της “Marca”

O Λιονέλ Μέσι ήταν ο πρωταγωνιστής της ετήσιας βράβευσης από το μεγαλύτερο αθλητικό μέσο της Ισπανίας, την εφημερίδα “Marca”.

Η φίλα προσκείμενη στη Ρεάλ Μαδρίτης εφημερίδα απένειμε δύο τρόπαια στον ηγέτη της Μπαρτσελόνα και κανένα στον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας, Κριστιάνο Ρονάλντο. Το ένα ήταν αναπόφευκτο, αφού έχει να κάνει με το βραβείο Pichichi, του πρώτου σκόρερ της σεζόν, που πήρε το όνομά του από τον σπουδαίο επιθετικό της Αθλέτικ Μπιλμπάο της προπολεμικής περιόδου. Ο Αργεντινός επιθετικός των “μπλαουγκράνα” σκόραρε 37 φορές στο πρωτάθλημα του 2016-2017, έναντι 29 του Λουίς Σουάρες και 25 του Ρονάλντο, κατακτώντας για 4η φορά το βραβείο (2009-2010, 2011-2012, 2012-2013 οι προηγούμενες), δύο πίσω από τον πρωτοπόρο Τέλμο Θάρα.

Το δεύτερο βραβείο που κατέκτησε ο Μέσι ήταν το βραβείο Alfredo di Stéfano, το βραβείο για τον MVP της σεζόν, που πήρε το όνομά του από τον “θρύλο” του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και της Ρεάλ, Αλφρέδο ντι Στέφανο. Αυτή ήταν η 5η φορά που κατακτά το συγκεκριμένο τρόπαιο (2008-2009, 2009-2010, 2010-2011, 2014-2015 οι προηγούμενες) που θεσπίστηκε το 2007-2008, αφήνοντας στη 2η θέση τον Ρονάλντο.

Ο Αντρές Ινιέστα, από την πλευρά του, έγινε ο δεύτερος παίκτης της Μπαρτσελόνα που τιμήθηκε από το πασίγνωστο έντυπο, ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της εθνικής Ισπανίας.

Το βραβείο Ricardo Zamora, το βραβείο για τον τερματοφύλακα που δέχθηκε τα λιγότερα γκολ, προς τιμήν του Ρικάρντο Θαμόρα της Μπαρτσελόνα, της Εσπανιόλ και της Ρεάλ, απονεμήθη στον Γιαν Όμπλακ, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, με συνέπεια για τέταρτη φορά στις πέντε τελευταίες σεζόν το βραβείο να καταλήγει στον τερματοφύλακα της Ατλέτικο (το 2012-2013 και το 2013-2014 στον Τιμπό Κουρτουά). Το βραβείο για τη Segunda División κατέληξε στον Ραούλ Φερνάντεθ της πρωταθλήτριας Λεβάντε.

Το βραβείο Telmo Zarra, που απονέμεται στον κορυφαίο Ισπανό σκόρερ του πρωταθλήματος, κατέληξε στον Ιάγο Άσπας της Θέλτα που πέρυσι σημείωσε 19 γκολ, παίρνοντας τα “σκήπτρα” από τον Αρίτς Αντούριθ που είχε τις προηγούμενες δύο κατακτήσεις. Για τη Segunda División, το βραβείο πήγε στον Χοσέλου της Λούγο.

Το βραβείο Miguel Muñoz, το βραβείο του κορυφαίου προπονητή προς τιμήν του σπουδαίου τεχνικού της Ρεάλ τη δεκαετία του ’50, για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια δεν κατέληξε στον προπονητή μιας εκ των τριών μεγάλων ομάδων, αφού μοιράστηκε στον Ασιέρ Γκαριτάνο της Λεγκανές (πέρυσι είχε κερδίσει το αντίστοιχο βραβείο της Segunda División) και στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ της Έιμπαρ. Για τη 2η κατηγορία, ο Χουάν Ραμόν Λόπεθ Μουνίθ της Λεβάντε κατέκτησε τη συγκεκριμένη διάκριση.

Το βραβείο Emilio Carlos Guruceta, προς τιμήν του παλιού Ισπανού διαιτητή, κατέληξε στον Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα για την Primera División και στον Αντριάν Κορδέρο Βέγα για τη Segunda División.

Τέλος, το βραβείο Jarque-Puerta, το βραβείο fair play στη μνήμη των αδικοχαμένων Ντάνιελ Χάρκε και Αντόνιο Πουέρτα, κατέκτησε η Ατλέτικο Νασιονάλ, η οποία δεν διεκδίκησε το Copa Sudamericana στον τελικό με τη Σαπεκοένσε, μετά από το αεροπορικό δυστύχημα που κατέστρεψε στον βραζιλιάνικο σύλλογο.

Πηγή: sport24.gr

To Top