Ο μέτριος Άρης και ο ρόλος της σφυρίχτρας

Ήταν πολύ μέτριος αγωνιστικά ο Άρης. Η αλήθεια είναι αυτή. Σε τρία παιχνίδια ο Άρης έκανε μέτριες έως άσχημες εμφανίσεις (εκτός ενός ημιχρόνου, του πρώτου στα Γιάννινα). Αυτά είναι όλα χιλιοειπωμένα.
Στην ομάδα άπαντες δεν ψάχνουν για δικαιολογίες. Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, προπονητής και ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν δουλειά, ώστε σε δεκαπέντε μέρες που η ομάδα θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο να είναι έτοιμη. Να μην ξαναπαρουσιάσει αυτό το πρόσωπο. Αυτό περνάει από το χέρι του Άρη. Αυτό που δεν μπορεί να ελέγξει κανείς, είναι η συμπεριφορά της διαιτησίας. Σαφώς, κανείς δεν ψάχνει για δικαιολογίες. Όμως με το… καλημέρα έχει γίνει το 3/3.
1. Στα Γιάννενα ο Τριτσώνης αρνήθηκε πέναλτι και αποβολή στο μαρκάρισμα του Κώτσιου στον Νέτο, όπως και δεν είδε ούτε ο ίδιος ούτε ο πρώτος βοηθός κ. Τρύφωνας το σταμάτημα της μπάλας από τον Φεγκρούς με το χέρι εκτός περιοχής.
2. Κόντρα στον Ατρόμητο, ο Σολτάνι έκανε επιπόλαια ενέργεια και φέρθηκε σαν ερασιτέχνης πετώντας την μπάλα στο πρόσωπο του Επστάιν. Τιμωρία με τρεις αγωνιστικές λόγω… Σπάθα (φιλοαρειανός γαρ…) -κάνοντας λόγο για βίαιη συμπεριφορά στο φύλλο αγώνος- και η ποινή εν τέλει δεν μειώθηκε. Θα απουσιάσει μέχρι και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.
3. Για να έρθει το χθεσινό. Σίγουρα ο Καστίγιο είναι γνωστό πως έχει αίμα που… κοχλάζει. Όμως είναι υπερβολικό να βγαίνει τόσο εύκολα η κόκκινη από την τσέπη του. Στυλιάρα στη φάση της αποβολής. Ο Μεξικανός είναι γυρισμένος με πλάτη στην εστία κι εκτός περιοχής (στο ημικύκλιο βρίσκεται) και ο Βιβιανί εκτελεί το βολέ στην πλάτη του! Ο  Στυλιάρας χωρίς δεύτερη σκέψη πηγαίνει και βγάζει δίχως δεύτερη σκέψη, δεύτερη κίτρινη στον αρχηγό του Άρη.
Είναι φανερό για ακόμη μία φορά, πώς υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση του Άρη. Δεν είναι μυστικό. Η λέξη επιείκεια απλώς φαντάζει άγνωστη. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να κρίνεις την απόφαση αυτή ή την κάθε απόφαση που αφορά τους “κίτρινους”. Τι να πρωτοθυμηθεί ο καθένας από αποφάσεις που έπληξαν τον Άρη στο παρελθόν.
Ο Άρης στα τρία πρώτα παιχνίδια έχει δύο πόντους, έχοντας όμως και παράπονα που του στέρησαν κάποιους από τους βαθμούς που λείπουν. Άντε να βγει τώρα αυτό από το μυαλό του κάθε αρειανού…

To Top