ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μαζικού ο ένας από τους παίκτες που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση και παραιτήθηκε ο Πάρντιου!

Ο Άλαν Πάρντιου έρχεται σε λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει τον Άρη κι ανάμεσα στα όσα πολλά “κουβαλάει” στο βιογραφικό του είναι η επεισοδιακή αποχώρησή του από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας πέρσι, μετά τον αγώνα με την Μπότεφ!

Ο 61χρονος Άγγλος προπονητής μαζί με τον συνεργάτη του Άλεξ Ντάιερ αποχώρησαν μετά από πέντε αγώνες (μια νίκη, δυο ισοπαλίες, δυο ήττες), μια και οι έγχρωμοι παίκτες της ΤΣΣΚΑ, αλλά και ο Ντάιερ δέχθηκαν ρατσιστική επίθεση από τους οπαδούς της Βουλγάρικης ομάδας.

Ανάμεσα στους παίκτες που δέχθηκαν την επίθεση ήταν και ο νυν παίκτης του Άρη Μπράντλεϊ Μαζικού, όπως και οι Τζόρντυ Καϊσέδο (Εκουαδόρ), Αμός Γιουγκά (Κεντ.Αφρική), Γιοάν Μπάι (Ακτή Ελεφαντοστού) κ.α.

Συγκεκριμένα, οπαδοί που ήταν εξαγριωμένoι με την πορεία της ομάδας περίμεναν το πούλμαν να επιστρέψει και έκαναν ρατσιστικές επιθέσεις στους έγχρωμους ποδοσφαιριστές, πετώντας τους μπανάνες.

Μάλιστα, μαζί του αποχώρησε και ο βοηθός του, Άλεξ Ντάιερ, ο οποίος ήταν και ο πρώτος μαύρος που βρέθηκε στο προπονητικό επιτελείο της ΤΣΣΚΑ στην ιστορία της.

Τότε ο Πάρντιου είχε δηλώσει:

“Τα γεγονότα πριν και μετά τον αγώνα με την Μπότεφ ήταν απαράδεκτα όχι μόνο για εμένα, αλλά και για τον βοηθό μου Aλεξ Ντάιερ και για τους παίκτες μου. Οι παίκτες μας αποφάσισαν να παίξουν από πίστη στον σύλλογο. Αυτή η μικρή ομάδα οργανωμένων ρατσιστών οπαδών, που προσπάθησαν να σαμποτάρουν το παιχνίδι, δεν είναι οι οπαδοί για τους οποίους θέλω να προπονήσω την ομάδα. Αυτός σίγουρα δεν είναι ο σωστός τρόπος για την ΤΣΣΚΑ, γιατί μια τέτοια ομάδα αξίζει πολλά περισσότερα” για να καταλήξει:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους αληθινούς οπαδούς της ΤΣΣΚΑ για την υποστήριξη και το πάθος τους. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Grisha και τον Dani Ganchev [τους ιδιοκτήτες του συλλόγου] για τις προσπάθειές τους να φέρουν τον σύλλογο μπροστά παρά τις προκλήσεις και τις συνθήκες. Ήταν προνόμιο και τιμή να υπηρετήσω αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Δυστυχώς, ο χρόνος μου εδώ έφτασε στο τέλος του.”

To Top