ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Μακ Αντού θα συνοδεύσει τον Γκάλη στο Hall Of Fame!

Ο Νίκος Γκάλης θα περάσει στην μπασκετική αιωνιότητα με την είσοδό του στο Hall of Fame το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το «Naismith Memorial Basketball Hall of Fame» τον περασμένο Απρίλιο.

Ο  «Γκάνγκστερ» επιλέχθηκε για πρώτη φορά μεταξύ των υποψηφίων για να εισέλθουν στο Hall of Fame το 2013 ωστόσο τον προσπέρασε ο Οσκάρ Σμιντ. Το 2014 ο εκλεκτός για την κατηγορία των διεθνών παικτών ήταν ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, το 2015 ακολούθησε ο Λίντσεϊ Γκέιζ και πέρσι ο Γιάο Μινγκ.

Φέτος, όμως, ήταν η σειρά του Γκάλη, το όνομα του οποίου επιλέχτηκε από την κατηγορία «international», τους παίκτες δηλαδή που προέρχονται από χώρες εκτός ΗΠΑ.

«Γνωστός για την σπουδαία ικανότητά του να σκοράρει και ως ο σπουδαιότερος καλαθοσφαιριστής στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, καλωσορίζουμε τον θρύλο του Άρη, Νίκο Γκάλη» ήταν το μήνυμα του Ινστιτούτου για τον Νικ, ο οποίος φιγουράρει στην Τάξη του 2017 μαζί με τους Τρέισι ΜακΓκρέιντι, Μπιλ Σελφ, Ρεμπέκα Λόμπο, Μάφετ ΜακΓκρόου, Ρόμπερτ Χιουζ, Τζέρι Κράουζε, Τζορτζ ΜακΓκίνις, Ζακ Κλέιτον και Μάνι Τζάκσον

Σε αυτή την σπουδαία στιγμή, λοιπόν, ο Γκάλης θα έχει στο πλευρό του τον Μπο ΜακΑντού, ο οποίος θα τον συνοδεύσει στο πόντιουμ για τον λόγο που θα εκφωνήσει κατά την είσοδό του στο Hall of Fame!

Ο Αμερικανός αρχισκόρερ και πρωταθλητής NBA με τους Λέικερς, δέσποζε στο ρόστερ της Τρέισερ που είχε στόχο την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης με παίκτες όπως ο Μάικ Ντ’ Αντόνι και ο Ντίνο Μενεγκίν ενώ αξέχαστοι έχουν μείνει οι αγώνες του Άρη με τους Ιταλούς τη σεζόν 1986-87. Τότε που οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 98-67 στο Παλέ όμως ηττήθηκε με 83-49 στην Ιταλία!

Ο 65άχρονος σήμερα ΜακΚαντού, ο οποίος έχει δηλώσει στο παρελθόν πως «αυτά που έκαναν απόψε ο Άρης και ο Γκάλης δεν μου έχουν συμβεί ούτε σε αγώνα εναντίον των Σέλτικς» θα στέκεται στο πλευρό του Νίκου Γκάλη την ώρα που ο «Γκάνγκστερ» θα περνάει στην αιωνιότητα.

Πηγή: gazzetta.gr

To Top