ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Ματέο Γκαρσία ανάμεσα στους κορυφαίους των πρώτων έξι αγωνιστικών…

Μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές, πέντε ποδοσφαιριστές φαίνεται να είναι εκείνοι που μέχρι τώρα έχουν ξεχωρίσει με την απόδοση τους στο φετινό πρωτάθλημα. Σαφώς και το δείγμα είναι ακόμα μικρό και δεν έχει συμπληρωθεί καν το ένα τρίτο της φετινής κούρσας για τον τίτλο, αλλά τα στατιστικά αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό την παρουσία αυτών των πέντε ποδοσφαιριστών.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο αρτίστας και το «μηχανάκι»

Το γεγονός πως ο Ματέο Γκαρσία έχει κλέψει τις καρδιές φίλων όλων των ομάδων είναι πασίδηλο και αποτυπώνεται πλήρως μέσα από την στατιστική απεικόνιση. Ο Γκαρσία σαρώνει σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Είναι πρώτος στους βαθμούς αξιολόγησης με 145, τρίτος στον δείκτη αξιολόγησης με 0.262, τρίτος στα κερδισμένα φάουλ με 20, 1ος στις ασίστ ανά σέντρα με 3 στα 7 και 7ος σε γκολ ανά τελική προσπάθεια με 3/12. Αν μη τι άλλο μια εξαιρετική παρουσία που επιβεβαιώνεται και από στατιστικής πλευράς.

Ο Μαντί Καμαρά είναι ο άλλος παίκτης που κάνει μέχρι στιγμής ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Μέσα στην πρώτη πεντάδα των παικτών σε πόντους αξιολόγησης, 3ος μαζί με άλλους δύο στους 140, 5ος στον δείκτη αξιολόγησης με 0.251, 2ος σε ενέργειες με 108 και πρώτος κλέφτης του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής με 26, αποδεικνύει πως αποτελεί μια λύση που βγήκε λίρα 100 για τον Ολυμπιακό.

Εξαιρετικά βελτιωμένος είναι και ο Ευθύμης Κουλούρης που πάει περίφημα στον Ατρόμητο. Με 143 βαθμούς, ο εκ των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος με τέσσερα τέρματα, βρίσκεται στην 2η θέση στους πόντους αξιολόγησης, 4ος στον δείκτη με 0.260, ενώ βρίσκεται στην 2η θέση στις ασίστ ανά σέντρα. Ο 22χρονος στράικερ βρήκε την ομάδα που του ταιριάζει στον Ατρόμητο και έχει κάνει μια εξαιρετική εκκίνηση.

Ηγετικές μορφές Φορτούνης και Μπακασέτας

Οι δύο σκόρερς του ντέρμπι δεν είναι τυχαία μέσα στους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. Κι αν για τον Κώστα Φορτούνη η παρουσία του στα υψηλά πατώματα των στατιστικών κατηγοριών είναι κάτι σύνηθες, είναι εμφατική η βελτίωση και η παρουσία του Τάσου Μπακασέτα σε πολλές στατιστικές κατηγορίες, με τους Μάνταλο και Λιβάια να υπολείπονται αρκετά μέχρι στιγμής στην γενική εικόνα, έχοντας ωστόσο οι δύο τελευταίοι από δύο ασίστ μέχρι τώρα.

Ο Κώστας Φορτούνης είναι στην πρώτη πεντάδα στους βαθμούς αξιολόγησης, μαζί με τον άσο της ΑΕΚ, αφού έχουν από 140. Ο άσος του Ολυμπιακού είναι πρώτος στον δείκτη αξιολόγησης με 0.309 έναντι 0.249 του Μπακασέτα που βρίσκεται στην 6η θέση. Στις ενέργειες ο Φορτούνης είναι πρώτος με 111, ενώ ο Μπακασέτας βρίσκεται στην 8η θέση με 91. Ο Φορτούνης είναι πολύ καλός και στις συνεργασίες με 94 στο ενεργητικό του μέχρι στιγμής. Ο Τάσος Μπακασέτας είναι και ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές συνολικά στο πρωτάθλημα, αφού έχει ήδη 23. Ο Φορτούνης έχει και τις περισσότερες εύστοχες σέντρες μαζί με τον Γιαννούλη που έχουν από 18.

Λάμψη Χατζηγιοβάνη

Από τον εξαιρετικό και αήττητο μέχρι στιγμής Παναθηναϊκό αυτός που κάνει θραύση μέχρι τώρα είναι ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, χωρίς να σημαίνει πως οι υπόλοιποι υστερούν. Ο 21χρονος άσος έχει ήδη τρεις ασίστ για γκολ στο πρωτάθλημα και δύο γκολ, είναι 10ος στους πόντους αξιολόγησης με 104, 14ος μαζί με τον Μπουζούκη στα κερδισμένα φάουλ και γενικά έχει πλασαρίσματα πολύ ψηλά σε πολλές στατιστικές κατηγορίες.

Στον ΠΑΟΚ υπάρχει μια πιο τακτοποιημένη εικόνα ως προς τους τομείς που ξεχωρίζουν οι παίκτες του, αποδεικνύοντας πως ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει επωμιστεί κάποιους ρόλους. Αυτό αποτυπώνεται στις στατιστικές κατηγορίες. Ο Πρίγιοβιτς είναι ο δεύτερος πιο αποτελεσματικός παίκτης του πρωταθλήματος με τρεις στις επτά προσπάθειες, ο Ελ Καντουρί και ο Μπίσεσβαρ είναι 2ος και 4ος με 2/6 γεμίσματα και 3/10 ο δεύτερος αντίστοιχα. Ο Βιεϊρίνια είναι 11ος στα κλεψίματα με 16, ο Μπίσεσβαρ 7ος στον δείκτη αξιολόγησης μ 0.223, ο Ολλανδός με τον Πέλκα έχουν από δύο ασίστ ο καθένας. Στην ομαδική συνεργασία ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είναι 3ος με 93, ενώ έχει 107 πόντους στις ενέργειες.

Πολύ καλή ωστόσο οφείλουμε να καταγράψουμε πως είναι και η παρουσία δύο άλλων παικτών πλην του Κουλούρη στον Ατρόμητο. Ο Ουγκράι στον δείκτη αξιολόγησης των παικτών, βρίσκεται στη 2η θέση με 0.264. Ο Γιαννούλης βρίσκεται στην 3η θέση στις ενέργειες με 105 ενώ είναι πρώτος μαζί με τον Φορτούνη στην ομαδική συνεργασία με 94 πόντους. Όπως είπαμε και παραπάνω ο ακραίος οπισθοφύλακας ισοβαθμεί με τον αρχηγό του Ολυμπιακού και στις εύστοχες σέντρες, στην πρώτη θέση, με 18.

Πηγή: sportfm.gr

To Top