ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο μεγάλος Ρόι θα έσβηνε σήμερα 52 κεράκια… (videos)

Αν ζούσε θα έσβηνε σήμερα 52 κεράκια. Δυστυχώς ο Ρόι Τάρπλεϊ δεν είναι πια ανάμεσά μας. Έφυγε από την ζωή στις 9 Ιανουαρίου 2015. Οι καταχρήσεις καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας του ήταν η αιτία. Δεν άντεξε άλλο. Έσβησε στα 50 του. Το PRESSARIS θυμίζει μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές της περιπετειώδους καριέρας.

Ο Τάρπλεϊ πρωτοήρθε στην Ευρώπη το 1992 για να φορέσει την φανέλα του Αυτοκράτορα. Τον βοήθησε να κατακτήσει τον πρώτο ευρωπαϊκό του τίτλο, τον οδήγησε στην πιο μεγάλη σε έκταση νίκη επί του ΠΑΟΚ κι αν δεν τραυματιζόταν, ίσως το να είχε γραφτεί διαφορετική η ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ.

Είχε γίνει ντραφτ από τους Ντάλας Μάβερικς το 1986 στο Νο7, αλλά οι καταχρήσεις τον οδήγησαν εκτός ΝΒΑ με απόφαση του Ντέιβιντ Στερν. Ναρκωτικά και αλκοόλ “έκλεψαν” από το μπάσκετ τον… επόμενο Μαλόουν, όπως ανέφεραν τότε τα εξ Αμερικής δημοσιεύματα.

Στον Άρη αγωνίστηκε σε 28 αγώνες πρωταθλήματος. Οι αριθμοί του; Εντυπωσιακοί. Είχε 21,3 πόντους και 17,1 ριμπάουντ, αλλά και 2,2 κλεψίματα και 1,7 κοψίματα μέσο όρο.

Ο μεγάλος Ρόι θα γιόρταζε σήμερα τα 52α γενέθλιά του…

To Top