ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας δηλώνει οπαδός του Ολυμπιακού και μιλάει για την μάχη της ανόδου με τον Άρη και τον Απόλλωνα

Μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ» παραχώρησε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας αναφέρθηκε στον στόχο της ανόδου, τη συνεργασία του με τον Μπάμπη Τεννέ, την αγαπημένη του ομάδα τον… Ολυμπιακό, τον ανταγωνισμό με τον Άρη, ενώ τόνισε ότι, είτε επιτευχθεί η άνοδος, είτε όχι θα αυξήσει τη χωρητικότητα του ΔΑΚ στις 8.000 θέσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξή του…

– Είστε 4 βαθμούς πάνω από τον Άρη και 10 βαθμούς πάνω από τον ΟΦΗ και τη Σπάρτη. Περιμένατε τέτοια πορεία;

«Την πορεία αυτή την είχαμε σχεδιάσει με το που ήρθε ο Τεννές εδώ. Το σχέδιο ήταν να διεκδικήσουμε την άνοδο με κάθε δυναμική, για αυτό και αποκτήσαμε τόσους καλούς παίκτες στο ρόστερ. Κάναμε μεταγραφές για άνοδο. Περιμέναμε να είμαστε μέσα στους τρεις πρώτους. Βέβαια, δύο ανεβαίνουν απευθείας, αλλά θα το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

– Πιο πολύ ποιον υπολογίζετε ως αντίπαλο, τον Απόλλωνα ή τον Άρη;

«Και οι δύο είναι υπολογίσιμες ομάδες, αλλά μην αφήνετε έξω άλλες ομάδες όπως τον ΟΦΗ και τα Τρίκαλα, που έχουν κόσμο και δυναμική».

– Έχουν μείνει πολύ πίσω στην βαθμολογία.

«Όντως, υπάρχει μεγάλη διαφορά, αλλά ο δρόμος θα είναι μακρύς. Υπάρχουν πολλές αγωνιστικές ακόμα».

– Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο μαζικά φέτος.

«’Οταν πήρα τη Λαμία ήταν στη Δ’ Εθνική, πράγμα άδικο για μια πόλη και μία ομάδα με τον κόσμο της Λαμίας. Είμαστε μία από τις πιο δυνατές έδρες στη Β’ Εθνική! Από τότε που πήρα την ομάδα στη Δ’ Εθνική ο στόχος μου ήταν να τη φτάσω στη Σούπερ Λίγκα»!

– Στο ματς με τον Άρη πόσο κόσμο είχατε;

«Πάνω από 4.000».

– Αν ανέβετε στη Σούπερ Λίγκα, θα μεγαλώσετε το γήπεδο;

«Ανέβουμε δεν ανέβουμε, το έχω αποφασίσει, αυτό το καλοκαίρι θα αναμορφώσουμε το γήπεδο! Τώρα χωράει 5.500, θα το μεγαλώσουμε και θα χωράει 8.000! Θα φτιάξουμε και στέγαστρο».

– Πόσο θα κοστίσει όλο το έργο;

«Για να γίνει σεβαστό και ευπαρουσίαστο το γήπεδο, το κόστος θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ».

– Ποιοι θα χρηματοδοτήσουν το έργο;

«Τα πρώτα χρήματα θα τα βάλει ο δήμος, κάποια χρήματα θα βάλει η Περιφέρεια και ό,τι χρειαστεί θα βάλει και η ΠΑΕ».

– Αυτά που λέτε είναι είδηση;

«Ναι, δίνω είδηση».

– Πόσα χρήματα έχετε ξοδέψει από τότε που μπήκατε στο ποδόσφαιρο;

«Πολλά λεφτά, καλύτερα να μην πω τους αριθμούς»! (Γελάει)

– Όλοι λένε ότι το μαγαζί είναι πολύ νοικοκυρεμένο και δεν χρωστάτε, σπάνιο για Β’ Εθνική.

«Δεν χρωστάω σε κανέναν. Τα πληρώνω όλα από την τσέπη μου και δεν έχω καμία υποχρέωση σε κανέναν, δεν οφείλω σε κανέναν. Είμαστε ανεξάρτητη ομάδα».

– Οι εταιρείες σας δραστηριοποιούνται και στο εξωτερικό, θυμάμαι είχατε πει παλαιότερα.

«Ναι. Όχι μόνο στην Ελλάδα. Έχω μεταλλευτική εταιρεία και τεχνική και εμπορική εταιρεία, με δραστηριοποίηση και στη Γερμανία και σε χώρες της Αφρικής».

– Η ελληνική κρίση λοιπόν δεν σας χτύπησε;

«Όλους μας χτύπησε η κρίση, όλους όσοι ζούμε στην Ελλάδα. Απλώς εμάς δεν μας χτύπησε τόσο όσο άλλους που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μόνο στην Ελλάδα».

– Στο παρελθόν είχατε παραιτηθεί της προσπάθειάς σας στη Λαμία, αλλά δεν αντέξατε και γυρίσατε. Το μικρόβιο του ποδοσφαίρου είναι τόσο δυνατό;

«Πάνω στην απελπισία μου, ήταν η χρονιά που φάγαμε την τιμωρία της αφαίρεσης βαθμών τη σεζόν 2014-2015 και μας πήρε η κάτω βόλτα ενώ ήμασταν πρώτοι. Δε θέλω να αναφερθώ σε λεπτομέρειες τι έγινε τότε, διότι με πονάει προσωπικά. Θα πω μόνο ότι πάνω στη στενοχώρια μου βγήκα και είπα ότι αποχωρώ. Όμως το μικρόβιο του ποδοσφαίρου δεν μπορείς να το εξοντώσεις. Κράτησε πολύ λίγο αυτό που είπα και επανήλθα».

– Να θυμίσω ότι είστε δεδηλωμένος φίλαθλος του Ολυμπιακού. Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω κάτι. Θα θέλατε τον Τσόρι στην ομάδα σας;

«Ποιος δεν θα τον ήθελε! Είναι μεγάλος παίκτης. Όμως σε εμάς το κομμάτι των παικτών το χειρίζεται αποκλειστικά ο προπονητής μας, ο Τεννές, εγώ δεν ανακατεύομαι».

– Σαν φίλαθλο σας ρωτάω.

«Σαν φίλαθλος θα τον ήθελα πολύ»!

– Σας παραξενεύει που ο Μπέντο τον έχει στο «ψυγείο»;

«Είναι παράξενο. Και του έχω αδυναμία του Τσόρι και ως ποδοσφαιριστή και ως ανθρώπου»!

– Στο παρελθόν είχατε έρθει σε ρήξη με τον Τεννέ. Τον είχατε αδικήσει τότε;

«Πάνω στον εγωισμό και στη στενοχώρια μου, ναι, τον είχα αδικήσει».

– Τι γνώμη έχετε για αυτόν;

«Να σας πω την αλήθεια, αν δεν υπήρχε ο Τεννές στην ομάδα, δεν ξέρω αν η Λαμία θα ήταν σε αυτή την βαθμολογική θέση που είναι τώρα. Πιστεύω πολύ σε αυτόν τον προπονητή. Είναι πολύ σοβαρός, ξέρει πολύ καλά την κατηγορία και προσπαθεί να κρατάει ισορροπίες στην ομάδα και να βλέπει όλα τα παιδιά ίσα. Αν η ομάδα δεν είναι ομάδα, δεν κάνεις τίποτα».

– Από ποιους παίκτες είστε πιο πολύ ευχαριστημένος φέτος; Υπάρχουν παίκτες που ξεχωρίζουν όπως ο Τσέναμο ο τερματοφύλακας, ο Βασιλόγιαννης που βγήκε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ο Ντουρμισάι το ταλέντο του Πανιωνίου. Άλλος;

«Δεν θέλω να πω ονόματα για να μην ξεχωρίσω κάποια παιδιά. Όλοι προσπαθούν. Έχουμε και έμπειρους και μικρούς, όλοι βοηθάνε, όλοι προσφέρουν».

– Το όνειρό σας ποιο είναι για τη Λαμία; Μόνο να ανεβείτε στη Σούπερ Λίγκα ή και πολύ παραπάνω;

«Να μη λέω μεγάλες κουβέντες, αν βγούμε στη Σούπερ Λίγκα, ο πρώτος χρόνος θα έχει στόχο να διατηρήσουμε την κατηγορία. Έπειτα έχω μεγαλύτερα όνειρα, αλλά τώρα θέλω να επικεντρωθούμε στον στόχο της ανόδου».

– Από τη διαιτησία έχετε παράπονα;

«Παράπονα υπάρχουν από όλες τις ομάδες. Το θεωρώ λάθος να σχολιάζω τη διαιτησία. Υπάρχουν ματς που έχουμε εμείς παράπονα, υπάρχουν άλλα ματς που έχουν οι αντίπαλοί μας, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Λάθη γίνονται. Πιστεύω ότι η διαιτησία στη Φούτμπολ Λιγκ είναι ισορροπημένη. Ακόμα και στο ματς που νικήσαμε τον Άρη και φωνάζει ο Άρης, αν δει κανείς ξανά το ματς, δεν ευνοηθήκαμε στο σύνολο του αγώνα».

– Ποιος έχει πιο εύκολο πρόγραμμα από εδώ και πέρα, εσείς, ο Απόλλων ή ο Άρης;

«Εμείς έχουμε τον Άρη εκτός και τον Απόλλωνα εντός. Και ο Απόλλων έχει ένα ντέρμπι μέσα και ένα ντέρμπι έξω. Ο Άρης έχει και τα δύο ντέρμπι μέσα. Όμως οι ζημιές έχει αποδειχθεί ότι γίνονται στα λεγόμενα «μικρά» ματς. Το πρωτάθλημα έχει πολλούς αγώνες ακόμα».

– Τον Ολυμπιακό πώς τον βλέπετε απέναντι στους Τούρκους τώρα;

«Θα είναι δύσκολο ματς. Είναι μεγάλη απώλεια για τον Ολυμπιακό ο Ιντέγιε. Πιστεύω όμως ότι ο Ολυμπιακός θα νικήσει».

– Είστε ικανοποιημένος ως φίλαθλος από τον Ολυμπιακό φέτος ή οι αντίπαλοί του έβγαλαν τα μάτια τους μόνοι τους;

«Έχει χάσει το ενδιαφέρον του το πρωτάθλημα. Όταν ξεφεύγει μια ομάδα τόσο νωρίς και μένουν οι άλλοι πολύ πίσω, χάνεται το σασπένς. Ο Ολυμπιακός όμως για να είναι τόσο μπροστά σημαίνει ότι κάνει καλά τη δουλειά του, η ομάδα πατάει καλά. Δεν θα ήθελα πάντως να πω άλλα για ό,τι δεν αφορά την ομάδα μου, τη Λαμία. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη Φούτμπολ Λιγκ».

– Πείτε μου για αυτά.

«Η Φούτμπολ Λιγκ είναι ένας συνεταιρισμός που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Είναι κρίμα να διαλυθεί, πρέπει όλοι να τη στηρίξουν, και η Σούπερ Λίγκα και η πολιτεία. Είναι το ξεκίνημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου η Φούτμπολ Λιγκ. Πριν από λίγο καιρό όλοι οι υπάλληλοι εκεί ήταν απλήρωτοι, γεγονός λυπηρό. Αυτή τη στιγμή τα έσοδα της Φούτμπολ Λιγκ είναι μηδαμινά για τις ομάδες. Δεν ξέρω τι θα γίνει του χρόνου με αυτή την κατηγορία. Δεν γνωρίζει κανείς».

To Top