Ο Μητσοτάκης εξήγησε πώς θα μπαίνει ο κόσμος στα γήπεδα (video)

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τρόπο που θα μπαίνει ο κόσμος στα γήπεδα εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναφέρθηκε στην οπαδική βία και στο σχέδιο της κυβέρνησης για το πως θα μπαίνει ο κόσμος στα γήπεδα.

Στη δύσκολη, όπως είπε, μάχη με την οπαδική βία, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο κ.Βρούτσης θα παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει κάμερες, ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά και τη δυνατότητα της Πολιτείας να παρεμβαίνει άμεσα όποτε εντοπίζονται περιστατικά όπως ρίψη κροτίδων, που θα επισύρουν αυτόματα ποινές για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Θα ερευνάται σε ανώτατο επίπεδο η σύνδεση της βίας με δράση εγκληματικών ομάδων και οργανώσεων.

«Να περάσουμε τώρα στην δύσκολη μάχη με την οπαδική βία, η οποία δυστυχώς διεξάγεται στη σκιά ενός ακόμα σοβαρού τραυματισμού ενός αστυνομικού μας. Θα έχει την ευκαιρία ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης πώς θα προχωρήσουμε ουσιαστικά στην άμεση εφαρμογή και προβλέψεων, οι οποίες μπορεί να ίσχυαν στο παρελθόν αλλά δεν είχαν εφαρμοστεί από τις ΠΑΕ, όπως οι κάμερες, η άμεση καθιέρωση μητρώου με τα μέλη μιας και μόνο λέσχης ανά σύλλογο, το ηλεκτρονικό εισιτήριο με τη συνεργασία του αρμόδιου υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, που θα επιτρέπει την άμεση ταυτοποίηση του κατόχου του εισιτηρίου μέσω μιας εφαρμογής στα κινητά και βέβαια μια ακόμη σημαντική παρέμβαση, η δυνατότητα της Πολιτείας να παρεμβαίνει άμεσα με ένα αυτοματοποιημένο πλαίσιο διοικητικών ποινών, όποτε εντοπίζονται περιστατικά όπως ρίψη κροτίδας ή άναμμα φωτοβολίδας σε γήπεδα, δηλαδή αντικειμενικά γεγονότα τα οποία θα επισύρουν πια αυτοματοποιημένες ποινές διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

Είναι σημαντικό επίσης ότι η σχετική έρευνα έχει αναβαθμιστεί, με την Εισαγγελία να ερευνά πια στο ανώτατο επίπεδο την τυχόν διασύνδεση της βίας στα γήπεδα με τη δράση εγκληματικών οργανώσεων, αλλά δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Εμείς οι ίδιοι έχουμε αναγνωρίσει ότι έχουν υπάρξει καθυστερήσεις. Δεν θα ξαναπώ το κοινότοπο ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, αλλά αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι ότι πια υπάρχει μια καθολική απαίτηση να ξαναγίνουν τα γήπεδα χώροι αθλητικής άμιλλας αλλά και αρμονικής συνάντησης όσων αγαπούν τα σπορ και να μην αναγκαζόμαστε να καταναλώνουμε σημαντικούς ανθρώπινους πόρους από την αστυνομία κάθε Κυριακή για να εξασφαλίζουμε ότι δεν θα γίνονται επεισόδια στα γήπεδα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

 

To Top