ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Μιλούνοβιτς έσπασε τον… πάγο και ο Άρης πήρε πολύτιμο τρίποντο (2-1)

Ο Μιλούνοβιτς έσπασε τον… πάγο, λύνοντας τον «γόρδιο δεσμό» στο παγωμένο Κλεάνθης Βικελίδης στο 67’ και ο Άρης ξεπέρασε με νίκη (2-1) το εμπόδιο του Παναιγιάλειου, κάνοντας ποδαρικό με το δεξί στο σπίτι του μέσα στο 2017.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν μια ακόμη μέτρια εμφάνιση, αλλά τελικά έφτασαν τους 20 βαθμούς και κρατούν την ουσία των τριών βαθμών, σε ένα παιχνίδι που έγινε κάτω από συνθήκες πολικού ψύχους και τώρα στρέφονται στο μεγάλο παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη.

Χωρίς τον τιμωρημένο Τάτο και τους Ίλιτς, Παυλίδη νοκ άουτ λόγω ίωσης, αλλά με τον Τζεμπούρ στην βασική ενδεκάδα, ο Άρης ζήτησε από την νωρίς το γκολ.

Μόλις στο 7’ οι κιτρινόμαυροι είχαν τεράστια διπλή ευκαιρία με Καπνίδη και Τζεμπούρ, να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Στρέζου.Μεγάλη ευκαιρία και στο 9’ με τον Τζεμπούρ, όμως πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Τελικά, ο Άρης στο 30’ «ζέστανε» τον κόσμο που έδωσε ηρωικά το παρών στο παγωμένο γήπεδο. Ο Καράμπελας μέσα από την μικρή περιοχή με ψύχραιμο απευθείας πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0), μετά από φάουλ του Ανάκογλου και αδυναμία της άμυνας των φιλοξενούμενων να απομακρύνουν!

Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Παναιγιάλειος ισοφάρισε στο 44’, μετά από διαγώνιο σουτ του Στίκα (1-1).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αναστόπουλος έριξε στον αγώνα τον Μιλούνοβιτς αντί του Τζεμπούρ και τον Άρη να ασκεί πίεση ζητώντας γρήγορα το δεύτερο γκολ. Στο 47’ με τον Καπνίδη, στο 56’ με τον Μπαργκάν και στο 65’ με τον Μιλούνοβιτς οι κιτρινόμαυροι άγγιξαν το γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τελικά στο 67’ ο Μιλούνοβιτς κατάφερε να σπάσει τον «γόρδιο δεσμό», στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, μετά την ασίστ του Καπνίδη (2-1).

Τα τελευταία λεπτά θύμιζαν ρώσικη ρουλέτα, με τον Άρη τελικά να παίρνει ένα πολύτιμο τρίποντο, το πρώτο εντός έδρας μέσα στο 2017.

Mε 14 τελικές και 52% κατοχή τελείωσε τον αγώνα ο Άρης.

Διαιτητής ήταν ο Ανδρέας Καραλιόλιος (Γρεβενών).

Οι συνθέσεις: 

Άρης: Διούδης, Μπούρμπος (79΄Τζανακάκης), Καράμπελας, Μπράβο, Ιντζίδης, Ανάκογλου, Ρόβας, Μπαργκάν, Καπνίδης, Τζεμπούρ (46΄Μιλούνοβιτς), Ντούνης (76΄Νέτο)

Παναιγιάλειος: Στρέζος, Ρότα, Τσιλιγκίρης, Μπούζας (75΄Σκαρτσίλας), Καζβιρόπουλος (88΄Κοντοές), Κατίδης, Στίκας, Μωϋσίδης, Αμρέλ (86΄Ξιόμπλιος), Καζναφέρης, Κρητικός

To Top