ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μιλόσεβιτς ήταν ο μόνος που… “εμφανίστηκε” στο Παλέ

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς ήταν ο μοναδικός παίκτης από το ρόστερ του Άρη που χθες… παρουσιάστηκε στο παρκέ και αγωνίστηκε, ιδρώνοντας τη φανέλα του κόντρα στην ΑΕΚ.

Μπορεί να είναι 5/11 βολές, αλλά ήταν ο μόνος που έδινε μάχες και στην άμυνα και στην επίθεση. Για τον Βόσνιο έγραψε η ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ πως “παρά το ψεγάδι των βολών (5/11) ήταν ο κορυφαίος του Άρη, χάνοντας το double-double για έναν πόντο (9π., 13ρ.).

Τα 13 ριμπάουντ που είχε, είναι η κορυφαία φετινή επίδοση του αφού είχε 12 στο ματς με τον Προμηθέα για την 6η αγωνιστική, όχι όμως και η καλύτερη του με τη φανέλα του Άρη καθώς είχε 14 στο περσινό, εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Το ρεκόρ καριέρας του στη Stoiximan Basket League είναι εκείνο των 15 που είχε ως παίκτης της ΑΕΚ στην 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2016-17 κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Βόσνιος μάζεψε επτά από τα 13 ριμπάουντ του στην επίθεση, επίδοση που είναι η κορυφαία για τον φετινό Άρη αλλά παράλληλα αποτελεί ισοφάριση του ρεκόρ πενταετίας για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Για να βρούμε μεγαλύτερη επίδοση επιθετικών ριμπάουντ από παίκτη του Άρη θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2015-16, όταν ο Βασίλης Σίμτσακ μάζεψε εννιά στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ, στον τρίτο μικρό τελικό των πλέι οφ.

Από τότε, επτά επιθετικά ριμπάουντ είχε δύο φορές ο Γκάρι ΜακΓκι στη σεζόν 2018-19 (εντός με τον ΠΑΟΚ, εκτός έδρας με την ΑΕΚ) και δύο χρόνια νωρίτερα (2016-17), ο Τζάστιν Τζάκσον στο εντός έδρας παιχνίδι της περιόδου 2016-17 με τον Κόροιβο.

Ακόμη σήμερα ο Μιλόσεβιτς, με τα 13 ριμπάουντ που μάζεψε, ξεπέρασε τα 700 σε 165 αγώνες στη Stoiximan Basket League. Παράλληλα έγινε ο 19ος ξένος στην ιστορία του Άρη που ξεπέρασε τα 200.

Ο Βόσνιος έγινε «200άρης» και με άλλον τρόπο, αφού μοιράζοντας τρεις ασίστ έφτασε τις 202 στο ελληνικό πρωτάθλημα”.

To Top