ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Μισέλ Πλατινί παίρνει κεφάλι στην κούρσα για την προεδρία της FIFA

Ο Μισέλ Πλατινί φαίνεται ότι κερδίζει την κούρσα για την προεδρία της FIFA, καθώς ήδη κέρδισε την υποστήριξη του επικεφαλής της Ασιατικής Συνομοσπονδίας, τον σεϊχη Σαλμάν Μπιν Χαλίφα Αλ Εμπραχίμ του Μπαχρέϊν.

Ο ισχυρός άνδρας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, δήλωσε ότι «Ο κ. Πλατινί έχει όλα τα χαρακτηριστικά και την θέληση για να ανανεώσει τον οργανισμό» σημειώνοντας παράλληλα ότι διαθέτει εκτός των άλλων την εμπειρία, την σοφία και την ικανότητα να φέρει πίσω την σταθερότητα στην FIFA.

Mετά από αυτή την κίνηση, ο δρόμος για τον Μισέλ Πλατινί ανοίγεται διάπλατα για την θέση του προέδρου της FIFA, καθώς ο άμεσος αντίπαλός του, ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, ο Νοτιοκορεάτης Τσανγ Μονγκ-Γιουν δεν φαίνεται να έχει τα φόντα να αντιπαρατεθεί στην υποψηφιότητα του Πλατινί.

Η ψηφοφορία θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου την επόμενη χρονιά, για να αντικαταστήσει τον πρώην πρόεδρο Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος βρίσκεται κατηγορούμενος για σκάνδαλα διαφθοράς μέσα στην οργάνωση του παγκοσμίου ποδοσφαίρου τον Μάιο του 2014.

Πηγή: novasports.gr

To Top