ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μιχάλης Ρωμανίδης για τον “Γολγοθά” του ποδοσφαιρικού Άρη!

Ο παλαίμαχος παίκτης της ομάδας μπάσκετ του Άρη Μιχάλης Ρωμανίδης μίλησε για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης αλλά και για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Τα λόγια του στα “ΑΝ 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στις διαφορές που υπάρχουν τώρα στα ντέρμπι Άρης- ΠΑΟΚ, σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια: «Τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από τότε. Τότε, στα παιχνίδια αυτά κρινόταν ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Σε όλα τα παιδιά άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα. Γιατί, πρώτον, υπήρχε κόσμος και από τις δύο ομάδες και η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική. Δεύτερον, δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα, αν εξαιρέσουμε κάποιες βωμολοχίες. Αυτό καθιστούσε τα ντέρμπι αυτά ακόμα πιο ενδιαφέροντα, ήταν ξακουστά σε όλη τη Ευρώπη. Τώρα, οι δύο ομάδες προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους, να επανέρθουν δυναμικά και να λύσουν τα οικονομικά προβλήματα. Πρέπει να το συνεχίσουν αυτό, για να επανέρθουν δυναμικά αυτές οι δύο ομάδες. Το ελληνικό μπάσκετ τους χρειάζεται και τους δύο. Πρέπει να πρωταγωνιστούν».

Για το ότι ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει ακόμη τα παλαιότερα χρόνια και θυμούνται τον Άρη, είπε: «Ακόμα και σήμερα στην Αθήνα, έρχονται άνθρωποι και με ρωτάνε, μου λένε σας βλέπαμε τότε. Όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε και όλοι μιλούν για τον Άρη, όχι για την Εθνική. Ο κόσμος ακόμα θυμάται και μου αναφέρουν πολλά περιστατικά για τους αγώνες τις Πέμπτες. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα όλους».

Για το αν μπορεί να ξεχωρίσει κάποια στιγμή από την δωδεκαετία του στον Άρη, ανέφερε: «Πραγματικά, επειδή οι χαρές ήταν πάρα πολλές με διαδοχικές νίκες, όλες οι στιγμές είναι ωραίες. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Σίγουρα, τα πρωταθλήματα τα θυμάσαι πιο έντονα, γιατί ήταν η απαρχή της αυτοκρατορίας του Άρη. Θυμάμαι και κάποιες κακές στιγμές, γιατί αυτές ήταν λίγες. Δε μπορώ να θυμηθώ αυτή τη στιγμή κάτι ξεχωριστό, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή».

Για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, σχολίασε: «Είναι τώρα διαφορετικά τα πράγματα. Ο κόσμος έχει τα προβλήματά του, σίγουρα δεν είναι εύκολο να πάει στο γήπεδο. Παρόλα αυτά, βλέπω ομάδες τις επαρχίας να πάνε καλά από άποψη αγωνιστικής εικόνας και παρουσίας κόσμου. Δε γίνεται να είναι τα πράγματα όπως παλιά. Αλλά και πάλι, σιγά σιγά ξεπερνιούνται κάποια προβλήματα σε ομάδες όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, και προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους. Ο κόσμος πάει στα γήπεδα, είναι σχετικά καλό το επίπεδο. Είναι το Ρέθυμνο, η Δράμα, η Πάτρα. Αυτές οι ομάδες γεμίζουν το γήπεδό τους. Το βλέπουμε άλλωστε στους δέκτες μας. Ο Πανιώνιος, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης δείχνουν ότι κάτι μπορούν να κάνουν. Έχουν μια σταθερότητα».

Για το αν το δίπολο Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού έχει δημιουργήσει την έλλειψη ανταγωνισμού, τόνισε: «Ασφαλώς, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ως προς τα οικονομικά μεγέθη. Μόνο μία φορά το χρόνο καταφέρνει μία ομάδα να κερδίσει κάποιον από αυτούς. Αυτό δε δημιουργεί κάτι το εξαιρετικό, απλώς μια περιέργεια για το πώς ήρθε το αποτέλεσμα».

Για το πώς μπορεί να επανέρθει στο προσκήνιο του ελληνικού μπάσκετ, επεσήμανε: «Στο θέμα των ακαδημιών, σίγουρα πρέπει να δοθεί μεγάλη βάση και να γίνει πιο οργανωμένη δουλειά. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να υπάρχει νοικοκυροσύνη στα οικονομικά. Πρέπει να μπουν στο σωστό δρόμο. Ο κόσμος να έχει υπομονή, δεν είναι εύκολη η διαχείριση του χρέους από τη διοίκηση. Θέλει υπομονή για να ξαναπαίξει ο σύλλογος στην Ευρώπη. Χρειάζεται και η στήριξη του κόσμου, γιατί υπάρχουν πολλά νέα παιδιά. Γίνονται κάποιες σωστές κινήσεις με τις μεταγραφές ταλαντούχων παιδιών».

Για το πώς βλέπει τη φετινή ομάδα, υπογράμμισε: «Έχω δει τον Γκίκα που είναι ένα ταλαντούχο πλέι μέικερ και, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να βοηθήσει. Ο Αθηναίου έχει μια καλή παρουσία τα τελευταία χρόνια με τον Πανιώνιο. Οι απουσίες των Βεργίνη και Πάσαλιτς φέτος, είναι σημαντικές. Θα δούμε και σε τι κατάσταση θα είναι ο Χαντ, είναι ερωτηματικό. Αυτό είναι σοβαρό θέμα, γιατί και τα άλλα παιδιά χρειάζονται έμπειρους παίκτες για να στηριχθούν. Ευελπιστώ ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν γρήγορα με τη βοήθεια των προπονητών και του κόσμου.

Η πίεση θα είναι μεγάλη για τα νεαρά παιδιά, ειδικά σε παιχνίδια όπως το σημερινό. Χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσουν να παίζουν σε τέτοιες συνθήκες. Ο χρόνος και τα παιχνίδια θα βοηθήσουν τα παιδιά να ξεπεράσουν το άγχος και την πίεση. Κάποιοι άλλοι, όπως ο Βεζένκοφ θα είναι πιο έτοιμος».

Για το αν είναι καλό για τον Άρη που αντιμετωπίζει τόσο νωρίς τον ΠΑΟΚ, είπε: «Σίγουρα, οι περισσότερες ομάδες δεν είναι έτοιμες. Δε ξέρω αν αυτό θα ευνοήσει σήμερα τον Άρη. Χρειάζεται κάποιος χρόνος και σταδιακά θα φανεί ποιοι θα ξεχωρίσουν. Είναι θετικό ότι το φετινό ρόστερ είναι παρόμοιο με το περσινό. Και ο ΠΑΟΚ έχει κάποιους παίκτες από πέρυσι. Οπότε δε μπορώ να πω. Δεν είναι σημαντικό παιχνίδι, ξέρουμε ποιοι θα παίξουν στον τελικό».

Στη συνέχεια, έκανε ένα σχόλιο και για την ποδοσφαιρική ομάδα: «Πήραμε τη χαρά από την νίκη και νομίζω ότι αυτό μπορεί να αλλάξει τη ψυχολογία της ομάδας. Πιστεύω ότι αρχής γενομένης από το ματς με τον Πανιώνιο, η ομάδα θα ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις, θα έρθουν τα αποτελέσματα και δε θα περάσουμε τα περσινά. Χρειάζεται υπομονή και στήριξη και στην ποδοσφαιρική ομάδα».

To Top