Ο Μιχαλήτσος με αριθμούς

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος δεν έπαψε να αποτελεί ποτέ κομμάτι της μεγάλης οικογένειας του Άρη. Το PRESSARIS κάνει ένα φλας μπακ στην καριέρα του…

Ο Μιχαλήτσος υπήρξε από πολύ μικρή ηλικία ποδοσφαιριστής της ομάδας του Άρη, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του 1980 μεταγράφηκε για τον ΟΦΗ, με τον οποίο κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδας, για να κλείσει την καριέρα του στη Δόξα Δράμας.

Πρώτη φορά αποτέλεσε μέλος του συλλόγου ως προπονητής τη σεζόν 1999 – 2000 για δώδεκα παιχνίδια κι ενώ προηγουμένως ήταν προπονητής της δεύτερης ομάδας με τον Γιώργο Σεμερτζίδη. Με τους «κίτρινους σε δώδεκα ματς (όλα για το πρωτάθλημα) πανηγύρισε 4 φορές τη νίκη, ενώ 2 φορές αναδείχτηκε ισόπαλος και 6 ηττήθηκε.

Η δεύτερη φορά που έκατσε στον κιτρινόμαυρο πάγκο ήταν τη σεζόν 2003 – 2004 όταν και υπήρξε τεχνικός σύμβουλος για πρώτη φορά, αντικατέστησε στην αρχή της σεζόν τον Γιώργο Φοιρό, ενώ αντικαταστάθηκε στην τεχνική ηγεσία από τον Μάκη Κατσαβάκη. Εκείνη τη σεζόν (ο Άρης αγωνιζόταν είτε στην Ευκαρπία είτε στην Καλαμαριά), ο Μιχαλήτσος κέρδισε 5 παιχνίδια με τον Άρη, είχε 4 ισοπαλίες και 11 ήττες. Μάλιστα μία εκ των ισοπαλιών ήταν το 1-1 στην έδρα της Ζίμπρου για το Κύπελλο UEFA.

Η επόμενη χρονιά που υπήρξε προπονητής του Άρη, ήταν το προπέρσινο διάστημα από τη φυγή του Κούπερ, ως και τον ερχομό του Τσιώλη. Ο Μιχαλήτσος σε εννιά παιχνίδια είχε απολογισμό 1 νίκη (το 1-2 στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και τα δύο τέρματα του Νέτο), 5 ισοπαλίες και 3 ήττες, ενώ κατέβασε την ομάδα και στο 0-0 με τη Μάντσεστερ Σίτι, στο οποίο ο Άρης διατήρησε το αήττητο της έδρας, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τελευταία φορά που έκατσε στον πάγκο του Άρη ήταν πέρυσι, μετά τη φυγή του Μίχαλ Πρόμπιερζ, όταν και ανέλαβε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τη νίκη με 1-0, με τον Νέρι Καστίγιο να του αφιερώνει το γκολ.  Στη συνέχεια οι «κίτρινοι» αποκλείστηκαν από τον Ατρόμητο με σφαγή στο Περιστέρι, όπου λίγες μέρες μετά παραχώρησαν «λευκή» ισοπαλία, για να αντικαταστήσει ο Μασάδο τους Μιχαλήτσο – Σεμερτζίδη στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Παράλληλα, ο Μιχαλήτσος ήταν ο άνθρωπος που έφερε τον Άγγελο Χαριστέα από το Στρυμωνικό Σερρών στον Άρη, όπως και τον Χρήστο Βανγκέλι από τον Άγιο Γεώργιο Νέας Κρύνης.

Τέλος, έχει εργασθεί ακόμη ως προπονητής στον Απόλλων Κρύας Βρύσης, στον Ανδρούτσο Γραβιάς, στον ΠΑΟΝΕ και στον Πυρσό Γρεβενών.

To Top