Ο… μουντιαλικός κύριος Βράνιες (video)

Το ότι ο Γιούριτσα Βράνιες δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη για τουρισμό, το έχουμε επισημάνει πολλές φορές. Ο Κροάτης επέλεξε τον Άρη ώστε να επιστρέψει σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, καθώς η αλήθεια είναι (και φαίνεται αυτό) πως και το ποδόσφαιρο του έχει λείψει και ποτέ δεν σταμάτησε να δουλεύει.

Με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε λοιπόν ο 31χρονος μέσος, αναφορικά με το αποψινό παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στην Κροατία, το PRESSARIS, έψαξε και βρήκε ορισμένα στοιχεία που αφορούν την παρουσία του έμπειρου χαφ, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Ο χαφ του Άρη έκανε ντεμπούτο το 1999 με την Κροατία και έπαιξε μέχρι το 2007, όπου και στην ουσία δεν ξανακλήθηκε. Άλλωστε, ο ανταγωνισμός στην ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς πλέον είναι τεράστιος, ιδίως στις θέσεις της μεσαίας γραμμής, με παίκτης όπως ο Λούκα Μόντριτς (Τότεναμ), Νίκο Κράνιτσαρ (Τότεναμ), Ιβάν Ράκιτιτς (Σεβίλλη), Ντάριο Σρνα (Σαχτάρ Ντόνετσκ) και Όγκνιεν Βουκόγεβιτς (Ντιναμό Κιέβου).

Μάλιστα, ο 31χρονος ποδοσφαιριστής του Άρη έχει αγωνιστεί και σε δύο παιχνίδια με την Εθνική της χώρας του στο Μουντιάλ του 2002 (στα γήπεδα της άπω Ανατολής, Κορέα και Ιαπωνία), ενώ συμμετείχε και σε αυτό του 2006.

Το 2002 έπαιξε στη νίκη με 2-1 επί της Ιταλίας, όπου πέρασε ως αλλαγή στο 62′ αντί του Τσβόνιμιρ Σόλντο και στην ήττα (καθοριστικό παιχνίδι) 0-1 από το Εκουαδόρ την τρίτη και τελευταία αγωνιστική, όπου και πάλι μπήκε ως αλλαγή αντί του Νίκο Κόβατς στο 59ο λεπτό. Να θυμίσουμε πως οι Κροάτες περιορίστηκαν στην τρίτη θέση και αποκλείστηκαν, παρότι είχαν κερδίσει το μεγάλο όνομα (την Ιταλία), καθώς είχαν χάσει στην πρεμιέρα με 0-1 από το Μεξικό.

Ωστόσο, μπορεί να έχει περίπου τέσσερα χρόνια να κληθεί ο Γιούριτσα Βράνιες και όπως ο ίδιος παραδέχτηκε πλέον η εθνική δεν αποτελεί στόχο του, καθώς στο μυαλό του υπάρχει μόνο ο Άρης.

 

 

Δείτε εδώ την ιστορική νίκη της Κροατίας στην οποία έπαιζε ο Βράνιες επί της Ιταλίας

{youtube}FzuhlZSlbro|600|450|1{/youtube}

To Top