Ο… μπέμπης της χάρισε τη νίκη στο ντέρμπι!

Ο Μάρκους Ράσφορντ έγινε ο νεαρότερος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που σκοράρει δύο γκολ σε ντέρμπι με την Λίβερπουλ και οδήγησε την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο στην νίκη με 2-1, που της δίνει το απόλυτο προβάδισμα για την δεύτερη θέση.

Είχε να δει ενδεκάδα από την Boxing Day! Ήταν η έμπνευση του Ζοσέ Μουρίνιο για το αρχικό σχήμα, διότι ο special one πόνταρε σε κάτι που λίγοι έχουν παρατηρήσει. Ο Μάρκους Ράσφορντ μπορεί να είναι ακόμα μόλις 20 ετών, όμως φτιάχνεται με τα μεγάλα παιχνίδια. Το 40% των τερμάτων που έχει σκοράρει με την κόκκινη φανέλα είναι απέναντι στους Big-6 του αγγλικού ποδοσφαίρου, κάτι που τον καθιστά τον άνθρωπο των ντέρμπι.

Ο πιτσιρικάς Άγγλος «εκτέλεσε» δύο φορές την Λίβερπουλ, έγινε ο νεαρότερος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που σκοράρει δις απέναντι στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ και με το 2-1, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έγινε πια ξεκάθαρο φαβορί για τη δεύτερη θέση.

Το πλάνο του Πορτογάλου τεχνικού δεν ήταν ιδιαίτερα πολύπλοκο. Αυτοθυσία σε όλες τις μάχες σώμα με σώμα και άμεσο τρανζίσιον στις κόντρες, ώστε να βρει ανοργάνωτη την άμυνα της Λίβερπουλ.

Το σχέδιο λειτούργησε τέλεια στο πρώτο ημίωρο και ουσιαστικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθάρισε το ντέρμπι πριν αυτό ξεκινήσει.

Μία υπέροχη ενέργεια του Ράσφορντ σε φάση απομόνωσης με τον Αλεξάντερ Άρνολντ που ολοκληρώθηκε με ξερό διαγώνιο σουτ έφερε το 1-0 από πολύ νωρίς (14’), όμως ο απόλυτος αιφνιδιασμός ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα.

Η κάθετη του Λουκάκου έφερε νέο τετ-α-τετ του Αλέξις Σάντσες, ο Κάριους απομάκρυνε, όμως ο Ράσφορντ που πήρε το ριμπάουντ έκανε το 2-0 (24’), σε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους, που θα μπορούσαν να σκοράρουν και για τρίτη φορά αν ο Μάτα ήταν πιο ψύχραιμος στο τελείωμα που έκανε με «ψαλιδάκι» (38’).

Η επανάληψη ήταν ένας συνεχής φλύαρος μονόλογος των παικτών του Γιούργκεν Κλοπ, που με τα… ψέματα θα μπορούσαν να είχαν γυρίσει το παιχνίδι. Η Λίβερπουλ φωνάζει για πέναλτι σε χέρι του Βαλένσια (54’), βρήκε το γκολ για το 2-1 με περίτεχνο… αυτογκόλ του Μπαϊγί (66’) και εγκαταστάθηκε στα καρέ του Ντε Χέα.

Καθαρή φάση όμως δεν έκανε. Η αμυντική τακτική του Μουρίνιο αφόπλισε το επιθετικό ποδόσφαιρο της Λίβερπουλ, το 2-1 έμεινε ως το τέλος και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε μαξιλάρι ασφαλείας 5 βαθμών στην άτυπη μάχη για τη δεύτερη θέση.

To Top